Het laatste nieuws

Toerisme Vlaanderen ontving in totaal meer dan 100 geldige awarddossiers. Gezien het hoge niveau was het voor de expertenjury (Jan Buytaert, Anne Cornut, Liset Hamblok, Diane Dockx en Peter De Wilde) geen eenvoudige taak om een keuze maken. Na uitgebreid wikken en wegen nomineerde de expertenjury 13 finalisten per awardcategorie. De 5 uiteindelijke winnaars mochten op 18 januari 2017 een Toerisme Vlaanderen Award in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats in het gloednieuwe Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. 

Beste Culinaire Ambassadeur

Sofie Vanrafelghem (Sofie’s World) wint de Toerisme Vlaanderen Award voor ‘Beste Culinaire Ambassadeur’ (2015-2016). Sofie is de eerste en voorlopig nog altijd enige vrouwelijke biersommelier ter wereld. Ze zet zich elke dag in voor de internationale erkenning en promotie van onze Belgische bieren. Ze geeft workshops en advies aan restaurants, brouwerijen en organisaties.
Andere finalisten in deze categorie: Bart Van Cauwenberghe (Culichoc) – Johan Cuypers (Food4Inspiration)

Beste Familievriendelijk Toeristisch Product

Hidrodoe uit Herentals mag zich voortaan ‘Beste Familievriendelijk Toeristisch Product’ (2015-2016) noemen. Hidrodoe is een uniek waterbelevingscentrum dat inzet op quality time voor de hele familie. “Luidruchtige kinderen zijn enthousiaste kinderen” is hun motto. Proficiat!

Andere finalisten in deze categorie: Historium – Station Racour

Bijzonder Engagement ‘iedereen verdient vakantie

Kristof Steegmans van WeTravel2 kreeg de award voor ‘Bijzonder engagement Iedereen verdient vakantie’. Kristof organiseert toegankelijke reizen in binnen- en buitenland. Dat hij zelf rolstoelgebruiker is vormt daarbij geen enkele hinderpaal, integendeel. Proficiat Kristof!

Andere finalisten in deze categorie: De Kleine Chef – Provincie Oost-Vlaanderen

Beste Toeristische Medewerker

Lieselotte Cavyn van De Zeekameel in Westende is de ‘Beste Toeristische Medewerker’ (2015-2016). Samen met haar man runt ze haar logies met inzet en enthousiasme. Ze doet steeds dat tikkeltje meer. Doorgedreven klantvriendelijkheid en een uitgesproken sociale instelling vormen haar grote troeven.

Andere finalisten in deze categorie: Hannelore Verschueren (Hotel Vé) en Samir Al-Haddad (KMSKB)

Gouden Vakantiemaker

De meest prestigieuze Toerisme Vlaanderen Award, de Gouden Vakantiemaker, gaat deze editie naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. De awardsjury loofde de luchthavengemeenschap voor zijn veerkracht, vastberadenheid en samenhorigheid. Want dankzij deze mensen was onze belangrijkste internationale toegangspoort enkele maanden na de gebeurtenissen van maart 2016 al opnieuw volledig operationeel. Onder het leiderschap van CEO Arnauld Feist zorgden zij ervoor dat de levensader van het internationaal toerisme naar België en Vlaanderen binnen de kortste termijnen hersteld werd. Brussels Airport speelt een sleutelrol in het economisch succes van de toeristische industrie en internationale instroom in Vlaanderen. Proficiat!

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Congresbureau Vlaanderen – Toerisme Vlaanderen – Meet in Flanders