Het laatste nieuws

Middenin de ‘Vurige Stede’ bekleedt het Théâtre de Liège een centrale plaats inzake artistieke creativiteit. De eerste schouwburg van Wallonië is bovendien centraal gelegen in de Euregio en overstijgt de grenzen door zijn samenwerking met prestigieuze internationale instellingen, zoals het Festival van Avignon, de Théâtres Nationaux de la Colline et de Chaillot in Parijs, de Schaubühne in Berlijn, de Biënnale van Venetië, het Nationaal Theater van Korea…

Théàtre de Liège is echter meer dan alleen een theater, het is tevens een interessante MICE-venue. Olivier Wauters van Eventonline had daarover een gesprek met Frédéric Rossillion, de Sales Manager van het theater.

“Naast theatervoorstellingen en dansspektakels verhuren we onze zalen ook aan bedrijven voor vergaderingen, conferenties, congressen, bedrijfsfeesten, recepties e.d.” Het Théâtre de Liège geniet inderdaad van een prachtige en functionele omgeving. Het gebouw is bijna 100 jaar oud, maar werd in 2013 smaakvol gerenoveerd. Het theater telt tevens verschillende zalen met verschillende capaciteiten: een tentoonstellingsruimte voor 145 personen en een grote tentoonstellingsruimte die 550 personen aankan, maar ook verschillende ruimten voor recepties, cocktails, enz.

“We werken samen met vaste catering partner ‘Les Courts’ die op de tweede verdieping het restaurant ‘Le Balcon de l’Emulation’ uitbaat”, stelt Frédéric Rossillion. Het theater heeft bekende namen onder zijn klanten, zoals Ethias, FN, Rotary Club, Kiwanis Club … “We zorgen steeds voor een voorstel op maat van het budget van onze klant. Bovendien zijn niet alle toneelstukken in het Frans en zijn er tevens de dansvoorstellingen die ook populair zijn voor VIP-arrangementen”, aldus nog de Sales Manager.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conferentielocatie centrum Luik – Théâtre de Liège