Het laatste nieuws

Op 1 juli jl. opende ‘The Fourth’ de deuren op de Grote Markt van Leuven. Of liever ‘heropende’ want het historische gebouw ‘Tafelrond’ heet nu dus ‘The Fourth’ of kortweg ‘TH4TH’. Dit historische pand uit de 15de eeuw herbergt nu een luxehotel, een toprestaurant, vergaderzalen en een state-of-the-art multimedia studio. ‘The Fourth’ manifesteert zich op deze manier als een moderne ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw: een unieke locatie in een historisch kader. Eigenaar van het pand is Jan Callewaert. Olivier Wauters van Eventonline tekende present voor deze bijzondere gebeurtenis.

Heel wat pers aanwezig bij deze plechtige opening. General Manager Yannick Bouts heette ons welkom en na een drankje en een hapje kregen we een rondleiding in het luxueuze hotel en restaurant die het historische gebouw nu herbergt. Trouwens, de naam ‘The Fourth’, alias ‘TH4TH’, verwijst naar de rijke geschiedenis van het gebouw. Dit is, na De Gilden (1479), als Schouwburg (1817) en als Nationale Bank (1930), immers de 4de episode in het bestaan van dit historisch pand. Als luxehotel biedt TH4TH aan zijn gasten 44 schitterende en unieke kamers aan. Naast Superior Rooms, Deluxe Rooms en Junior Suites zijn er ook twee prachtige suites met mezzanine onder het dak. Daarnaast is er de prachtige binnentuin vanwaar je de mooie architectuur van het gebouw, die oud met nieuw verbindt, kan aanschouwen.

‘Tafelrond’, het restaurant onder leiding van Topchef Wouter Van der Vieren, wordt een culinaire ontmoetingsplek bij uitstek. De topchef heeft al 2 sterren kunnen binnenhalen (eigen sterrenrestaurant Candestino, Likoké, The Why), maar ook zijn rechterhand is niet van de minste: Fransman Sebastien Kister (Yves Mattagne, The Why …), idem sommelier David Aerts die ervaring heeft opgedaan bij Jeroen Meus in Luzine, Yves Mattagne en Zappas. In het restaurant, de aangrenzende private dining room, de oranjerie en de lounge wordt het gezellig vertoeven en worden de gasten op hun wenken bediend in een adembenemende locatie.

Het gebouw herbergt tevens een multimedia ruimte, ‘Studio Jan’. Deze plek staat in het teken van de moderne communicatie en verbinding. Meetings in een creatieve omgeving om je sessies aan te vuren? Indrukwekkende videoconferenties of presentaties? Concerten met livestream? Interactief lesgeven? Alles is mogelijk in deze veelzijdige en hoogtechnologische ruimte met gigantische touch-based videowall. In combinatie met het restaurant, de binnentuin en de lounge vormt het de ideale plaats om een dag te vergaderen, te brainstormen, producten te lanceren en veel meer. MICE-locatie bij uitstek dus. Het gebouw is door de eeuwen heen steeds een ontmoetingsplaats geweest. ‘The Fourth’ wordt nu ongetwijfeld dé ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw in Leuven en omstreken. – Olivier Wauters.

http://www.tafelrond.com