Het laatste nieuws

De eerste keer vergeet je nooit meer… Samen met je collega’s een unieke ervaring beleven werkt verbindend. “De knaldrang is groot, het aantal teambuilding aanvragen is de laatste 2 maanden terug verdriedubbeld. We stellen vast dat mensen massaal hun teambuilding beginnen inplannen voor de rest van het jaar. De teambuildingbudgetten die tijdens Covid gespaard werden, worden nu ingezet om spectaculaire, out of the box ervaringen te beleven” volgens Cobus Van Gheluwe zijn mensen nog meer dan vroeger op zoek naar originele, unieke teambuilding activiteiten waarbij een aantal duidelijke trends waar te nemen zijn.

Back to nature

De eerste zonnestralen roepen altijd een hoop positieve gevoelens op. Nieuwe plannen worden gemaakt voor leuke buitenactiviteiten. Deze trend zet zich ook door in teambuildings waar een stijgende vraag is naar outdoor experiences waar mens en dier centraal staan.

Schapendrijven

Schaapsherder is een beroep dat tot de verbeelding spreekt. Bij deze activiteit leer je de knepen van het vak. De herder leert zowel de basistechnieken aan als de commando’s die je bij de hond kan gebruiken. Na de professionele uitleg gaan jullie zelf de schapen over een parcours drijven. De ideale workshop om te ontdekken welke rollen er binnen het team opgenomen worden om de schaapjes op het droge te krijgen.

Adventure cooking

Wat is er fijner dan samen buiten koken op een houtvuur? Tijdens deze workshop leer je hoe je vuur maakt en aan de gang houdt. Je leert de fijne kneepjes van het vak en tovert een heerlijk zelf bereid vijfgangenmenu op tafel. Gezellig samen genieten van spijs en drank onder de blote hemel maakt het helemaal af.

Koeknuffelen

Beleef een dag op de boerenbuiten in de Kempen. Stap in de wereld van 1 van de moeilijkste, maar mooiste beroepen. Een beroep waar passie voor de natuur, dieren en economie samen komen. Na een ontspannen rondleiding op de boerderij volgt een drankje waarbij open communicatie over het echte boerenleven mogelijk is. De boer heeft je daarna instructies voor het koeknuffelen. Slaag jij erin om een knuffel terug te krijgen?

Back to the future

De early adopters zijn steeds op zoek naar de meest vernieuwende teambuilding concepten gebaseerd op innovatieve technologieën. Bij deze vooruitstrevende activiteiten vang je een glimp op van de toekomst.

Laser kleiduifschieten

Dankzij de lasertechnologie is deze vorm van kleiduifschieten volstrekt ongevaarlijk, aangezien er wordt geschoten met infrarood licht. Daarnaast is het ook milieuvriendelijk en is er geen sprake van een terugslag. Het target wordt maar liefst 50 meter de lucht in geschoten. En dan… schieten maar! Omdat de geweren digitaal werken, kan er met maar liefst vijf mensen tegelijk geschoten worden. Snel richten is dus de boodschap!

Innovation Games

De ultieme combinatie van verschillende nieuwe en innovatieve activiteiten. : Waan je James Bond bij het ontmantelen van een bom in een virtuele wereld of een spionage opdracht met drones.

Vind hier de activiteit

Chain reaction

Bij deze activiteit zijn er tal van mogelijkheden om het bouwproces van een kettingreactie te doen slagen. Met de nieuwste technische snufjes kan je uren samenwerken aan een zelf bedacht parcours. Elk detail is belangrijk en iedereen is verantwoordelijk voor het welslagen. Niet alleen het “bouwplan” is belangrijk maar ook de uitvoering. Enkel door nauw en creatief samen te werken kunnen jullie een spectaculaire kettingreactie veroorzaken.

Operation Mindfall

Dit Augmented Reality (AR) escape spel combineert de beste elementen van een klassieke schattenjacht, GPS-games en escape rooms met de technologie van AR. Dit spel kan aangepast worden op maat van het bedrijf! Het spel is ideaal om een streek interactief te verkennen. De hele groep krijgt een missiebriefing door een professionele instructeur waarna elk team afzonderlijk) een iPad en gadgetbox ter beschikking krijgt.

Vind hier de activiteit

Virtuele Experience De Mol

Even ontsnappen aan de realiteit? Zet je VR-bril op en waan je samen met collega’s in een prachtige landschap in Nieuw-Zeeland, daarbegint de zoektocht naar De Mol. Probeer de groepspot zoveel mogelijk te spijzen tijdens de uitdagende opdrachten.. Pas op en houd je teamgenoten in de gaten, want één van hen zal de groepsopdrachten proberen te saboteren!

Back to craft

De drang om zelf iets creëren en dingen te vervaardigen zit nog steeds in de lift.  Steek je handen uit de mouwen, laat je fantasie de vrije loop en geniet van wat je zelf in elkaar hebt gestoken

Trombone workshop

Wil jij altijd al eens een instrument leren spelen en lijkt het je fantastisch om dit samen met collega’s te doen? Dan is deze activiteit ideaal voor jou! Geen ervaring met muziek? Geen zorgen, jullie leren in no time de kneepjes van de trombone en maken een fantastische compositie met de hulp van de orkestleider.

Kintsugi

Heb je al lang eens zin om iets opzettelijk te breken? Dit is je kans! Kintsugi is de Japanse kunst om gebroken objecten met gouden lak te herstellen zodat de herstelde items juist mooier worden, niet ondanks, maar dankzij hun gouden barsten. Met Kintsugi kies je voor een zinvolle, hands-on ervaring met een uniek resultaat!

Bouw een fiets voor Afrika

Bouw samen met jouw collega’s een fiets voor Afrika! Van kaal frame tot een complete, kwalitatief uitstekende fiets. Uitgerust met de mooiste accessoires. De ultieme team challenge. En daarbovenop steun je het goede doel. Bij deze activiteit zijn er alleen maar winnaars!

Ijssculpturen

Ontdek jouw sculptuurtalent in deze ijsworkshop! Trek je handschoenen aan en ga tekeer op een blok ijs, onder begeleiding van een professionele ijskunstenaar. Maak jij het origineelste ijskunstwerk? Dan win jij de prijs!

Extreme ervaring

Een gezonde dosis adrenaline doorbreekt de dagelijkse sleur. Met deze spannende ervaringen beleef je samen de ultieme kick. 

Vuurlopen

Zou jij door het vuur gaan voor jouw collega’s? Laten we het testen met een unieke ervaring vuurlopen. Vuurlopen is zo oud als de mens zelf en wordt nog altijd actief beleefd, waar ook ter wereld. Reeds heel wat bedrijven hebben hun stoute schoenen uitgetrokken en zijn deze uitdaging aangegaan. Treed jij in hun voetsporen en doorsta je met glans de vuurdoop?

Schermen

Van de mystieke Zorro tot de Drie Musketiers: schermen spreekt al eeuwen tot de verbeelding voor zowel groot als klein. Kruis de degens en daag je collega’s uit voor het ultieme duel.

Indoor E-bike

Hou je van snelheid en ben je niet bang om vuil te worden? Race door de modder en vlieg over de heuvels op het uitdagende indoor parcours op E-bikes. Wie gaat er met de snelste rondetijd lopen? Scheuren maar!

https://www.eventonline.be/detail/originele-teambuilding-activiteiten-voor-bedrijven-funkey/