Het laatste nieuws

Tom De Weyer & Sophie Naze van de horecagroep Taste Catering kochten onlangs de directeurswoning van oud-directeur-gerant Lycops, op de mijnsite in Heusden-Zolder. De villa ligt vlak tegenover Watt17, de oude elektriciteitscentrale die Taste Catering sinds 2014 als eventlocatie uitbaat. Het bedrijf investeert hiermee ruim 1 miljoen euro om er een uniek huiskamerconcept tot stand te brengen. De renovatiewerken zijn al gestart en de opening is gepland voor najaar 2017.

“De woning werd gebouwd in 1924 en bestaat uit 4 verdiepingen van in totaal 600 m² oppervlakte met daarbij een grote tuin van 80 are,” zegt Tom De Weyer. “Op bovenste verdiepingen richten we kantoren in, zowel voor eigen gebruik als om te verhuren aan een externe partner. We zoeken hiervoor nog geïnteresseerde bedrijven voor zo’n 300 m² kantoor- of atelierruimte. Het gelijkvloers en de kelder geven invulling aan ons nieuwe event- en cateringconcept ZwartGoud, een besloten huiskamerrestaurant voor particulieren en bedrijven.”

Huiskamer
Met dit nieuwe huiskamerconcept gaat Taste Catering in op de vraag van klanten naar kleinere high-end eventlocaties. “We beschikken nu over een park waarin mensen tot rust kunnen komen tijdens vergaderingen maar tegelijk ook hun ceremonie in het groen bij trouwfeesten kunnen houden,” aldus de zaakvoerder.  “Ook het gebouw met zijn eigenzinnige art deco uitstraling past in onze visie. De ligging op wandelafstand van de feest- en vergaderzalen Watt17 en De Centrale en van het cultuurcentrum
ZDLR Luchtfabriek is ideaal en vormt een mooi verlengde van onze activiteiten op het mijnterrein.”

1 miljoen euroVoor de aankoop en de renovatie van de villa investeert Taste Catering om en bij 1 miljoen euro. “In de toekomst komt er mogelijk nog een bijkomende investering van 2,5 miljoen euro voor de uitbreiding met een hotel van 1600 m²,” vertelt Tom De Weyer. “Dit om de groeiende vraag naar overnachtingen op te vangen. Deze plannen kaderen in de ambities van Toerisme Limburg om de mijnterreinen van Heusden-Zolder uit te spelen als dé MICE (meetings, incentives, conferencing, exhibitions) locatie van de Euregio,” luidt het.

Feestverhalen gezocht
De renovatie van de woning tot het unieke huiskamerrestaurant, genaamd ZwartGoud, zal tot stand komen in verschillende fases. Tom De Weyer: “We zijn al gestart met het leggen van een nieuw dak. Op korte termijn zoeken we huurders voor de bovenverdiepingen. ZwartGoud richt zich op kleinere groepen van maximum 20 à 35 personen
, zowel particulieren als bedrijven, die een privélocatie zoeken voor  familiefeesten, vergaderingen, businessclubs, noem maar op. We gaan de art deco-elementen van het interieur zoveel mogelijk behouden en willen de sfeer van vroeger terugbrengen in de beleving van onze klanten. We zouden zelfs graag enkele verhalen verzamelen van mensen die in de jaren ‘50 feesten hebben meegemaakt in deze directeurswoning of de nabije omgeving,” besluit de zaakvoerder. “Bij deze dus een warme oproep voor getuigenissen uit het mijnverleden.” 

Over Tom De Weyer
Ondernemer Tom De Weyer is met deze investering niet aan zijn proefstuk toe. Hij bouwde de voorbije 12 jaar rond Taste Catering een waar belevingsconcept uit met meerdere eventlocaties, de foodtrucks Smaaknomaden, een eigen liveband Outside Box en de exclusieve Pop-Up-Pallets.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Bedrijfscatering in Limburg – Taste Catering