Het laatste nieuws

Elke minuut belandt een vrachtwagen vol plastic in de oceanen, het begin van een vaak eindeloze reis. Daardoor is er geen enkel strand ter wereld meer waar geen plastic ligt. Ook in elke kilogram Belgisch zand vind je tot 150 stukjes plastic. De kunststof blijft er voor altijd, ze verbrokkelt tot minuscule deeltjes die via zeezout, garnalen of mosselen weer op ons bord belanden. De kleinste stukjes dringen zelfs tot in ons bloed door… Het is tijd om het tij te keren.

De aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de Nederlandse Agrarische Natuurvereniging Het Groene Woud, en van de burgemeester & schepen van Bray-Dunes, tijdens de persconferentie, onderstrepen het mondiale karakter van dit toenemend probleem. De zee kent immers geen grenzen…

In Bray-Dunes werden trouwens vandaag al de handen uit de mouwen gestoken om de stranden terug plastic-vrij te maken.
Dat is ook het doel van de achtste Eneco Clean Beach Cup waarmee 17 Belgische surfclubs deelnemen aan de strandopruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 22ste keer wereldwijd organiseert.
Deze sympathieke combinatie van een strandwandeling met een lenteschoonmaak gaat door de eerste zondag van de lente. De Panne wordt de uitvalsbasis van waar Studio Brussel live uitzendt.
Echt iedereen is welkom en de locatie met het grootst aantal opruimers wint de “symbolische” Eneco Clean Beach Cup trofee. Geregistreerde deelnemers ontvangen een authentiek Eneco Clean Beach Cup fluohesje!

Schrijf jouw gezin, vriendengroep, jeugdbeweging, bedrijf, … nu in!
Alle info vind je via deze link.

De Eneco Clean Beach Cup komt tot stand dankzij deze partners:
Eneco, De Panne, Studio Brussel, Plopsaland, VolvoNRJ, Van Gansewinkel, La Dernière Heure, La Libre Belgique, Het Nieuwsblad.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Evenementen bureau voor bedrijfsevenementen – Fast Forward Events