Het laatste nieuws

De bekende specialist in Italiaanse kwaliteitswijnen ‘Licata Vini’ organiseerde onlangs, naar jaarlijkse traditie, haar grote najaarsdegustatie ‘Giro d’Italia’. Deze figuurlijke tour doorheen de 20 wijnregio’s van Italië ging dit jaar door van 12 tot en met 14 november.

Erik Wood, CEO van Eventonline blikte even terug met zaakvoerder Laurent Licata.

“De twee eerste edities in 2001 en 2002 vonden plaats in het Kasteel van Hélécine in Waals-Brabant en in 2003 zijn we dan verhuisd naar ons nieuw bedrijfsgebouw in Diepenbeek. De derde editie van onze Giro d’Italia was dan ook meteen de inhuldiging van het nieuwe hoofdkwartier van LicataVini”, legt de zaakvoerder uit. Jaar na jaar is het event echter blijven groeien, tot het vorig jaar letterlijk uit zijn voegen barstte door het succes. “Eigenlijk kregen we te veel volk over de vloer in verhouding tot de beschikbare oppervlakte”, stelt Lauren Licata. “Zodat het op piekmomenten niet meer aangenaam degusteren was en dan gaan we voorbij aan de essentie van onze proeverij. Het moet een leuk event zijn waar mensen op een ongedwongen manier kunnen kennismaken met een deel van ons assortiment en dit in een tof kader en met het nodige proefcomfort”.

Daarom werd deze editie voor ‘HANGAR58’ gekozen, toch wel één van de meest unieke evenementenlocaties in de Euregio. De verrassende combinatie van een hedendaags multifunctioneel gebouw in een historisch en authentiek kader. HANGAR58 dankt haar unieke karakter aan haar ligging te midden van het domein Bokrijk en ook aan het ecologische karakter van haar ontwerp.

“HANGAR58 is een toplocatie. Bijna logisch dat we naar hier zouden verhuizen, want het is gevestigd op amper een boogscheut van ons bedrijf en biedt alle noodzakelijke comfort en vooral ook ruime gratis parkeergelegenheid. De afgelopen drie dagen hebben we zo’n 2.000 bezoekers mogen verwelkomen, wat in de lijn ligt van de voorbije jaren. We streven ook niet echt naar een cijfer: liever minder ‘toeristen’ en meer geïnteresseerde bezoekers”, aldus Laurent Licata. “Afgaand op de positieve reacties die ik heb mogen ontvangen, zijn we in ons opzet geslaagd. Voortaan zullen we enkel nog kleine tot middelgrote events binnen onze eigen gebouwen organiseren. Met onze grotere events zoals de Giro d’Italia, zullen we in de toekomst blijven uitwijken buitenshuis en HANGAR58 staat dan zeker met stip op 1”.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Vergader locatie regio Diepenbeek – Licata