Het laatste nieuws

Een plek waar je een partijtje basket kunt spelen tegen een robot of een spurtje kunt trekken op de maan? Geen wondert dat Sport Vlaanderen die kiest voor zijn jaarlijkse Kennisdag. Zeker als die locatie ook nog eens barst van de wetenschap – een van de focuspunten van de Kennisdag. En dus ontving Sport Vlaanderen zijn genodigden op 6 juni enthousiast in … Technopolis.

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Zijn missie? Zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen én houden. Daarvoor ondersteunt het onder meer de Vlaamse Regering bij de voorbereiding, evaluatie en uitvoering van het sportbeleid. Samengevat: Sport Vlaanderen weet heel wat over sport, en deelt die kennis ook graag – onder meer op zijn jaarlijkse Kennisdag. Die informeert deelsectoren binnen de sport, zoals sportfederaties en lokale overheden, en verbindt beleid, praktijk en wetenschap met elkaar.

Wie ‘wetenschap’ zegt, zegt ‘Technopolis’ – zo redeneerde Sport Vlaanderen. En dus nodigden ze op 6 juni hun gasten uit in dat Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie. De Kennisdag – met als thema Breed Sporten – startte met een verkwikkend ontbijt en werd gevolgd door enkele inspirerende sessies, met tussendoor een lekkere lunch. Achteraf waren de reacties alvast positief. Ook over de event-locatie die bij iedereen op alle vlakken in de smaak viel. 

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/seminariezalen-mechelen-technopolis/