Het laatste nieuws

Het bedrijf Event Masters organiseerde vorige week een spetterende openingsceremonie voor de Nationale Spelen van de Special Olympics. Meer dan 3500 atleten werden verwelkomd in het AFAS Stadion te Mechelen na maanden van voorbereiding.

De rode draad van de show was de slogan “Warmste Special Olympics ooit”, die werd gebruikt om de line-up en het entertainment te bepalen. Er werd gekozen voor artiesten die altijd in staat zijn geweest om het publiek te raken. Inclusiviteit was een essentieel doel, zowel in de show als tijdens het hele evenement. Een grote thermometer werd tijdens de show gebruikt om aan te geven hoe warm het op dat moment in het stadion was, en er werd een knuffelcam geïnstalleerd om leuke momenten tijdens de show vast te leggen. De openingsceremonie kon live worden gevolgd door 13.000 toeschouwers in het stadion en de kijkers op Play Sports en VOO+.

Bij de opening van de deuren werden de toeschouwers opgewarmd met de beats van Radio Botanique en DJ Goosebeats, terwijl vliegende reporters Bart Cannaerts en Gaetan Bartosz interviews afnamen met atleten en publiek. Christophe Stienlet en Salima Belabbas waren de hosts van de avond en kondigden de 22 disciplines en hun atleten aan.

Het Mechelse stadion werd symbolisch overgedragen aan de Special Olympics door het grootste spandoek van België over het hele plein te trekken. Op de achtergrond klonken nummers als “You’ll Never Walk Alone”, “Laat ons een bloem” en “Dit is wat mijn mama zei”, gezongen door Günther Neefs en Metejoor. Liefhebbers van muziek herkenden zeker de chemie tussen deze artiesten.

Het dansduo Fusion bracht een emotionele dans, gevolgd door een verrassende flashmob die naadloos overging in “Miss You” van Jérémie Makiese. Nadat enkele atleten de vlag hadden binnengedragen, begon een 100-koppig koor uit Mechelen het nummer “Duizend Sterren” te zingen, samen met Paulien en nog eens 700 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar die het refrein meezongen. Het was een kippenvelmoment!

Daarna werd het stadion een dansvloer voor zowel toeschouwers als atleten, terwijl Gustaph, de succesvolle Eurovisie-inzending van dit jaar, zijn topnummer “Because of You” ten gehore bracht.

Toen was het tijd voor de aankomst van de vlam van de hoop en de officiële opening. Maarten Poels, het gezicht van de spelen en drager van de vlam, bracht samen met Bashir Abdi de vlam het stadion binnen na de Torch Run door Mechelen.

Koen Wauters sloot de openingsceremonie spectaculair af met een primeur. Hij bracht voor de allereerste keer het Special Olympics lied “Unified” ten gehore, samen met Grace en enkele atleten die zich bij hen op het podium voegden. Het was een uniek moment en de apotheose van een fenomenale openingsceremonie.

De temperatuur in het stadion bereikte zijn hoogtepunt en Event Masters slaagde erin een hartverwarmende openingsceremonie te organiseren voor de Warmste Spelen Ooit!

Evenementbureau Mechelen – Event Masters