Het laatste nieuws

SLV Rent blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Olivier Wauters van Eventonline had een gesprek met zaakvoerder Steven Lagaisse en zijn partner Reinhilde Desmedt.

“Het eigenlijke verhaal van SLV Rent begon 20 jaar geleden toen ik na mijn studies aan het RITS en naast mijn activiteiten als deejay ook audiovisueel materiaal begon aan te kopen om te verhuren. De kleine feestjes en fuiven van chiro en scouts maakten al snel plaats voor serieuze bedrijfsevenementen en zo werd mijn bijberoep een hoofdberoep en SLV Rent een volwaardig bedrijf”, aldus Steven Lagaisse.

“We hebben toen een risico genomen”, voegt Reinhilde Desmedt eraan toe. “Niettegenstaande kende ons nieuwe bedrijf onmiddellijk een aanzienlijke groei dankzij preferred partner locaties, de vlotte samenwerking met een aantal evenementenbureaus, maar ook door de licht- en geluidstechnici die ons via opdrachten leerden kennen.”
Het bedrijf dat ooit startte in twee kleine garageboxen en daarna nog het materiaal opsloeg in een gedeelde opslagruimte met een lokale schrijnwerker en schilder is nu gehuisvest in een eigen industriële nieuwbouw. “Alles was vroeger tot aan het dak gestapeld”, herinnert Steven Lagaisse zich. Als je een vrachtwagen moest inladen voor een event, diende je eerst heel de opslagplaats uit te laden.”
Na 10 jaar corporate events te hebben verzorgd, merkt de zaakvoerder wel een trendwijziging. “Vroeger was men nog niet zoveel met video bezig, nu hangt alles nauwer aan elkaar. Mensen willen alles met beelden vertellen. Nu, de technologie staat ondertussen al veel verder en dat heeft er ongetwijfeld ook mee te maken. Wat ik tevens merk, is dat de klanten afwerking ook heel belangrijk vinden. Vroeger was de klank- en lichtwereld eerder Rock’n Roll, in de corporate wereld is dat anders. Klank en licht moet er zijn, maar op een onopvallende, functionele manier.”
“Ook de insteek is veranderd.”, stelt Reinhilde Desmedt. “Als bedrijven iets organiseren, is het nu om een boodschap te verkondigen. Vroeger werd er veel gefeest om te feesten. Vandaag wordt er doelgericht iets georganiseerd met een boodschap naar klanten en/of genodigden toe. En dan is er nog de typische tendens van de last minute aanvragen. Dat zal ook niet meer verdwijnen denk ik, gelukkig kunnen we wel vaststellen dat de markt stabiliseert en er daarnaast ook weer maanden op voorhand events worden gereserveerd. Het is een combinatie van. ”
Doordat SLV Rent veel materiaal in huis heeft, kan het bedrijf snel reageren en is het niet afhankelijk van externe partijen. “Ik wil steeds verder groeien, maar op een positieve manier. We blijven investeren in de juiste materialen. Nieuwe producten, mààr dezelfde kwaliteit blijven bieden en kleinschalig blijven met persoonlijke service, dat is mijn visie voor de toekomst”, aldus de zaakvoerder. “Niet zozeer groeien in volume, maar dezelfde kwaliteit blijven aanbieden. Klanten vinden dat belangrijk.”
Ondertussen implementeerde het bedrijf een eigen kwaliteitscontrole. “Alle materialen die retour komen in het magazijn worden steeds gecontroleerd. Wanneer iets is getest, wordt er een kwaliteitssticker op de kist gekleefd. Pas dan mag het materiaal terug klaargezet worden voor een volgend event. Dergelijke controle is onontbeerlijk want de opbouwtijd is zo kort geworden dat het van belang is dat het materiaal onmiddellijk kan worden ingezet. Dat voorkomt veel miserie en tijdbesparing. We krijgen dan ook veel complimenten van mensen die met ons materiaal werken”, aldus nog de zaakvoerder.

Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan werd de huisstijl opgefrist, met een sterke focus op de conceptondersteuning die het bedrijf hoog in het vaandel draagt.
Meer weten? www.slvrent.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur van professioneel licht en geluid – SLV Rent