Het laatste nieuws

Tijdens de recente uitreiking van de jaarlijkse BEA Catering Awards in ICC Gent sleepte Silverspoon Exclusive Catering & Events de zilveren trofee in de wacht. Daarnaast ging het cateringbedrijf uit Wijnegem ook nog aan de haal met een speciale Corporate Catering Award. Dit brengt het totaal aantal bekroningen ondertussen al op drie. In 2014 veroverde Silverspoon de gouden BEA Award voor beste event-cateraar van het jaar.

Tijdens de BEA Catering-competitie ontvingen 11 cateraars elk een mysterybox met dezelfde ingrediënten. Hiermee moesten ze aan de slag om een 3-gangenmenu te bereiden. Hun creaties werden voorgeschoteld aan 2 jury’s: een vakjury en een corporate jury van event managers. Op basis van hun quoteringen werd het eindklassement opgemaakt.
De vakjury beloonde Silverspoon met chef Onno Stijl en souschef Tony Sempels met de zilveren trofee. Bij de corporate jury van event managers scoorde Silverspoon het best en ontving hiervoor een speciale Corporate Catering Award. “We zijn uiteraard fier op beide awards. Dit maakt van Silverspoon de meest bekroonde cateraar tot nu toe. Maar vooral de Corporate Catering Award doet ons enorm veel plezier, omdat we deze mooie appreciatie krijgen vanuit de sector zelf”, onderlijnt Bart Claessens, drijvende kracht van Silverspoon.

Snelle groei
Bart Claessens stampte op zijn 23ste zijn eigen cateringbedrijf uit de grond. Zijn ambitie: de mooiste en meest vernieuwende feesten organiseren, maar dan in een ongedwongen en warme sfeer. Het begon in een bescheiden pand in Antwerpen eind jaren 90, dat zowel fungeerde als restaurant en als operationele keuken voor feesten. In 2004 verhuisden de cateringactiviteiten naar een feestzaal ten noorden van Antwerpen.
Ook deze locatie werd al snel te klein. In 2006 besliste Bart Claessens om te verhuizen naar een grote industriële vestiging van 900 m² in het industrieterrein aan de Bijkhoevelaan in Wijnegem. Toen werd het cateringbedrijf omgedoopt tot Silverspoon. In 2014 volgde een nieuwe uitbreiding door het naastgelegen pand mee in gebruik te nemen. Op dit moment heeft de cateraar daar in totaal 1.800 m² ter beschikking.
In 2015 werd in Kapellen de degustatieruimte Twenty Two gecreëerd. Sinds dit jaar biedt Silverspoon het prachtige domein Wolvenbos in Kapellen als exclusieve feestlocatie aan. Voor bedrijfsevents, vergaderingen, conferenties en feesten heeft Den Berg in Londerzeel ook heel wat te bieden. Deze voormalige spoorwegloods op een boogscheut van de A12 werd omgebouwd tot geschikte eventlocatie. 

Succesvolle cateraar
Silverspoon is in korte tijd opgeklommen tot een van de grootste en meest gewaardeerde cateringbedrijven van ons land. Concreet munt het bedrijf uit in de organisatie van bedrijfsevenementen voor 50 tot 3.000 (of soms zelfs meer) gasten. Daarnaast is Silverspoon ook sterk in het uitwerken van exclusieve huwelijken, verjaardagen, jubileums, babyborrels enz. Dit leverde in 2014 de gouden BEA Award voor beste event-cateraar van het jaar op.
Het succes van Silverspoon is toe te schrijven aan tal van factoren, zoals een grote vakkennis, streng geselecteerde en bijgevolg professionele medewerkers en de goede synergie met partners en vaste leveranciers. Dit alles resulteert in een lijst van meer dan 1.000 tevreden klanten in België en Nederland.

Meer informatie: www.silverspoon.bewww.wolvenbos.bewww.boutique-venues.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Exclusieve cateraar – Silverspoon