Het laatste nieuws

Atomium Expo biedt een unieke inkijk in het comfortabele, elegante en betoverende universum van SABENA, de “Belgian World Airlines”.  De ex-Sabéniens kunnen deze tentoonstelling ontdekken op zaterdag 27 mei.

Er was een tijd, voor de low-cost vluchten, dat per vliegtuig reizen het toppunt van glamour was. Onder de luchtvaartmaatschappijen die je deden dromen nam Sabena tientallen jarenlang een prominente plaats in.
Zonder nostalgie of vooroordelen doorloopt de tentoonstelling Sabena. Reizen in stijl de geschiedenis van Sabena, van de begindagen in de luchthaven van Haren over de internationale ontplooiing op vier continenten tot het brutale einde in 2001, met een focus op de gloriejaren 1950 tot 1970.
Originele objecten, zoals vliegtuigmaquettes, uniformen, affiches, foto’s, archieffilms of gadgets en andere souvenirs afkomstig van privé- of openbare collecties (onder andere van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis), illustreren de 78 jaar exploitatie van deze parel van de commerciële luchtvaart.
De scenografie van Sabena. Reizen in stijl, gecreëerd door het bureau Pièce Montée, roept de incheckbalie op, de ontvangst aan boord en de belevenis die de vlucht was. Er wordt uiteraard ook bijzondere aandacht besteed aan de werknemers van Sabena, zonder wie dit uitzonderlijke avontuur onmogelijk was geweest, en die zichzelf Sabéniensnoemden, waarmee ze uitdrukten hoezeer ze gehecht waren aan de maatschappij.
Zij worden dan ook exclusief uitgenodigd door Sabena Aerospace op zaterdag 27 mei om deze tentoonstelling te ontdekken. Er wordt ook een receptie georganiseerd, er is kinderanimatie voorzien..Een leuke dag om elkaar opnieuw te ontmoeten in de sfeer van de gouden jaren.

Practische info Sabenadag
Zaterdag 27 mei, alle informatie en registratie: http://www.sabena-aerospace.com/atomium/

Sabena. Reizen in stijl.
In het Atomium in de bol van de tijdelijke tentoonstellingen nog tot 10/09/2017.
www.atomium.be/sabena
Een initiatief van het Atomium in partnership met de Stad Brussel.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Exclusieve vergaderlocatie Brussel – Atomium