Het laatste nieuws

Onlangs vernieuwde Hotel Park Inn by Radisson Leuven zijn restaurant, bar en lobby.

Erik Wood, CEO van Eventonline ging een kijkje nemen en sprak er met Hotel Manager Laurent Heusdens en Director of Sales and Marketing Heidi Jeuris.

“Ons restaurant was vijf jaar oud”, legt Hotel Manager Laurent Heusdens uit. “Aanvankelijk hadden we een vijftigtal couverts voorzien. We hebben evenwel 133 kamers en in het weekend komen hier gemiddeld 200 gasten over de vloer. Bijgevolg hadden we in het weekend een capaciteitsprobleem voor het ontbijt. Maar evenzo voor onze lunches tijdens meetings, aangezien we een zaal hebben met een capaciteit tot 200 personen. Meer ruimte creëren, was gewoonweg een noodzaak.”

Bovendien wenste de Hotel Manager bij de uitbreiding tevens de look & feel te veranderen. “Trends veranderen, zeker in vijf jaar tijd. In de vorige aankleding overheersten witte tinten, nu hebben we resoluut gekozen voor ‘back to nature’. Er zit heel veel hout in verwerkt”, aldus Laurent Heusdens.

“Na vijf jaar was het inderdaad nodig om te investeren, bovendien was het concept verouderd en willen we inspelen op nieuwe trends en meer inzetten op gezelligheid”, voegt Director of Sales and Marketing Heidi Jeuris eraan toe. “In onze bar staat nu ook een ‘community table’. De nieuwe trend impliceert dat mensen meer gaan delen. We merken nu al dat de hotelgasten met elkaar contact zoeken. Er komt ook een ‘meeting box’. Vaak spreken mensen af in de lobby, daarom logeren ze hier niet noodzakelijk, maar gebruiken de lobby van het hotel als meeting point. We zijn dan ook ideaal gelegen vlakbij het treinstation. Voor een meeting  met enkele personen is zo’n meeting box ideaal.

Ook in het Leuvense Park Inn by Radisson wordt inzake catering gewerkt met het RBG-concept, een optioneel concept bij Park Inn. ‘RBG’ staat voor Restaurant-Bar-Grill. “Het betreft een open ruimte die de hele lading dekt”, stelt de Hotel Manager. “Onze RBG is er voor ontbijt, lunch en diner. We serveren gezonde maaltijden, maar het mag ook comfort food zijn. We willen een aanbod dat voor ieders meug is. Voor de terugkerende gasten zorgen we dat de kaart gevarieerd genoeg is zodat ze telkens iets nieuw op het menu kunnen ontdekken, evenwel met het accent op de lokale gerechten. We zijn hier immers in Leuven en je moet hier nog altijd deftig stoofvlees kunnen eten dat met lekker bier is klaargemaakt met daarbij een frisse Stella.”

Voor grotere meetings en vergaderingen kunnen bedrijven of organisaties tevens terecht in het Leuvense Park Inn by Radisson. Het hotel telt één grote zaal met een oppervlakte van 200m2 op de benedenverdieping. “Hier hebben we een capaciteit tot 200 personen in theateropstelling”, aldus de Director of Sales and Marketing. “De grote zaal kan worden opgesplitst in kleinere zalen.” Daarnaast is er nog een zaal van 80m2 die kan worden opgesplitst in twee kleinere zalen. “Als we de zalen allemaal opsplitsen hebben we vijf vergaderzalen. Iedere zaal heeft een ruime foyer waar de ontvangstkoffie, lunches en cocktails kunnen worden geserveerd.”

De Stad  Leuven heeft de laatste 10 jaar een enorme evolutie doorgemaakt. Voor de Meeting Planner hebben we nu een ruim aanbod aan activiteiten (brouwerijbezoeken, themawandelingen, Het Depot, Museum M, Het Stuk, kerstmarkt, winterconcerten, special venues,…). Daarnaast is de omgeving van de Vaart nog in volle ontwikkeling. Kortom Leuven is een aantrekkelijke, nieuwe MICE bestemming geworden en het Park Inn by Radisson Leuven met zijn YesICan! service en zijn centrale ligging naast het station op wandelafstand van het historische centrum vormt de ideale locatie voor elk event klein of groot.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur zalen regio Leuven – Park Inn by Radisson Leuven