Het laatste nieuws

De Nederlandse horecaonderneming Van der Valk Hotels gaat het voormalig stedelijk zwembad in Mechelen inrichten als een viersterrenhotel. Het schepencollege heeft vrijdag het licht op groen gezet om ‘den Ouwen Dok’ over te dragen aan Van der Valk.

Het historisch gebouw wordt een hotel met 120 kamers. Die komen op de eerste en tweede verdieping. De benedenverdieping blijft toegankelijk voor het publiek en zal ook conferentiezalen en een wellness omvatten. Aan het Keerdok komt er een brasserie.

Het zwembad zelf blijft behouden. De overkapping verdwijnt wel, het wordt een zwembad in openlucht. De groep Van der Valk investeert in heel het project 14,8 miljoen euro. Op dit ogenblik is de buitenrestauratie van het gebouw volop bezig. De werken duren nog tot midden volgend jaar. Daarop aansluitend wordt gestart met de binnenrestauratie en het opbouwen van het hotel.

Deadline begin 2019

“We hopen het hotelproject tegen begin 2019 klaar te krijgen. We zijn zeer blij dat er in het gebouw ook een functie komt dat de Mechelaars en bezoekers de mogelijkheid geeft om het gebouw binnen te komen. Maar wie het in zijn oorspronkelijke staat nog wil bezoeken kan dat nog”, zegt schepen van Monumentenzorg Greet Geypen (Open Vld)

De geleide rondleidingen voor zo’n 1000 personen zijn volzet, maar het staat iedereen vrij om er een kijkje te komen nemen. Dat kan op zondag 9, maandag 10, woensdag 12 en op woensdag 19 oktober.

Bron: GVA.be