Het laatste nieuws

Nadat men eerder al trofeeën won als ‘Best Sustainable Event’ in Nederland, maar ook op Europees (EuBea) en op wereldniveau (Eventex), heeft de 6de editie van de Eneco Clean Beach Cup voor Fast Forward Events nu ook een Silver BEA opgeleverd tijdens de 18de editie van de BEA Awards.

Terugblik op het evenement:

Fast Forward Events – Eneco Clean Beach Cup voor Swell en Eneco

De Eneco Clean Beach Cup is onderdeel van een wereldwijd initiatief dat 20 jaar geleden werd opgericht door de Surfrider Foundation. Het initiatief is een oproep tot hulp vanuit de surfgemeenschap, om de groeiende afvalstroom in de oceanen tegen te gaan.

Fast Forward Events werkt samen met verschillende surfclubs langs de Belgische kustlijn om van het evenement jaar na jaar een succes te maken. De huidige Eneco Clean Beach Cup, waarbij het strand wordt opgekuist van zwerfvuil, ontstond 6 jaar geleden. Doordat Fast Forward de beslissing nam om het lokale evenement van toen uit te bouwen, werd het voor grote bedrijven interessant om mee de schouders te zetten onder dit initiatief. Eneco is sinds een aantal jaar de hoofdpartner van dit evenement.

Op 22 maart was de Eneco Clean Beach Cup, het Belgische luik van de jaarlijkse hoogdag voor strandkuisers, aan z’n zesde editie toe. En die werd, mede dankzij de organisatorische skills van Fast Forward, weer een gigantisch succes. Meer dan 1600 vrijwilligers hielpen om ruim 6,5 ton zwerfvuil van onze Belgische stranden te verwijderen! Indrukwekkend, niet? Alleszins indrukwekkend genoeg om de nationale media – VRT en VTM nieuws plus live coverage op StuBru – te halen. En om ons te doen geloven dat er toch nog hoop is voor onze kustlijnen.

www.fastforward.events

Bron: Eventnews.be