Het laatste nieuws

Op 2 december was ik aanwezig op de ontdekkingsdag van ‘Scheldeland’, een famtrip georganiseerd door MeetinGent & Oost-Vlaanderen. Afspraak ’s ochtends in het Tower Hotel van Aalst waar we werden ontvangen met een verkwikkend ontbijt om deze dag vol verrassingen te starten. Tower Hotel is het vierde hotel van de groep Historic Hotels Belgium. Naast ZorgHotel, is het hotel ook een plek om rustig te vergaderen in de vier vergaderzalen waarover het hotel beschikt.

Na ontbijt en rondleiding namen we de bus naar meetinglocatie Boskapelhoeve in Buggenhout, een verborgen parel binnen de driehoek Brussel, Antwerpen en Gent. In 2003 gestart als Bed & Breakfast, nu uitgegroeid tot een viersterrenhotel, maar dan in een groen kader – omringd door het Buggenhoutbos – en met een persoonlijke aanpak. Kortom een kleinschalige, maar unieke venue met drie vergaderzalen.

Vandaar werd de trip verdergezet naar eventlocatie Hangar 43 in Dendermonde, een toplocatie centraal gelegen in Vlaanderen waar je terecht kan voor al uw bedrijfsevenementen, recepties, seminaries, trouwpartijen en nog zo veel meer.

De volgende halte op deze ontdekkingsreis was Stokerij Rubbens in Wichelen, waar we werden verwend met een Ginproeverij en huisbereide hapjes. De Jeneverstokerij Rubbens werd gesticht in 1817 in Zele, bakermat van de jenever. In juni 2013 verhuisde de stokerij naar Wichelen en opende tevens ‘Brasserie Rubbens’ de deuren. Op deze locatie organiseer je vergaderingen, personeelsfeesten en teambuildings in een uniek kader met zicht op de Schelde. Je kan er ook terecht voor een groepsbezoek dat sinds de zomer van 2016 met de Heirmanklok een extra troef in handen heeft.

Ondertussen was het tijd geworden om te lunchen. Een lekkere twee-gangenlunch die werd geserveerd in het Keizershof Hotel in Aalst. Dit Best Western Premier Hotel telt tevens zeven vergaderzalen, wat het een aantrekkelijke MICE-bestemming maakt. De grootste vergaderzaal ontvangt vlot honderdtwintig personen, maar ook kleinere groepen kunnen in het hotel terecht. Elke vergaderzaal is aanpasbaar aan het aantal deelnemers.

Deze informatieve dag werd afgesloten rond 15h00 met een terugkeer naar het Tower Hotel.
Het transport tijdens de ganse dag werd voorzien door Coach Partners, een vervoersbedrijf dat zowel kleine bussen voor een select gezelschap, als grote autobussen voor grote groepen aanbiedt.
Kortom, opnieuw een boeiende verkenningstocht van MeetinGent & Oost-Vlaanderen, ditmaal langs interessante MICE venues in het Scheldeland! – Olivier Wauters, Zaakvoerder Eventonline