Het laatste nieuws

Dinant Evasion is dé go-to voor bedrijfsevenementen! Of het nu gaat om teambuilding, incentives, werkvergaderingen of meerdaagse verblijven, Dinant Evasion regelt het voor groepen van 10 tot 1.000 personen. De evenementen zijn op maat gemaakt om alle deelnemers te plezieren, afgestemd op hun wensen en budget. Of je nu kiest voor een seminarieformule of een dag vol ontspanning, het bedrijf biedt tientallen mogelijkheden om een succesvolle, professionele uitstap te plannen.

Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had een boeiend gesprek hierover met Carin Van der Wey van Dinant Evasion. Carin, met maar liefst 30 jaar ervaring binnen het bedrijf, vertelt hoe Dinant Evasion is geëvolueerd. “Vroeger draaide alles om de afvaart van de Lesse. Tegenwoordig bieden we veel meer, zoals Dinant Aventure, rondvaartbooten en zelfs kleine fluisterbootjes, perfect voor een bedrijfsteambuilding. En laten we onze twee Gittes niet vergeten: één voor 30 en één voor 50 personen. Ideaal voor bedrijven die een meerdaagse teambuilding willen organiseren.”

‘Gite de La Tour’, geschikt voor 30 personen, heeft zeven slaapkamers en een ruime eetkeuken die ook dienstdoet als vergaderruimte. Je kunt zelfs een kooksessie organiseren. Het grote terras biedt de mogelijkheid om bij mooi weer vergaderingen in de buitenlucht te houden. Daarnaast is er een gezellig salon met open haard en een tv-salon. Gelegen op een groot park, vroeger een internaat, is het de perfecte locatie voor een natuurlijke en inspirerende ervaring.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een sauna en jacuzzi om lekker te ontspannen. Een apart gebouw bij de Gite beschikt over een klein barretje en wordt gebruikt als intieme discotheek. Dus als sommige mensen ’s avonds nog willen werken terwijl anderen ontspannen, kan dat ook.

De Gite voor 50 personen heet ‘Le Village du Caillou’. “Caillou was de naam van het voormalige internaat,” legt Carin uit. “De slaapvertrekken zijn omgebouwd tot acht onafhankelijke eenheden voor twee of vier personen. Elke eenheid heeft zijn eigen badkamer, toilet, kitchenette, woonkamer, en eetkamer.”

Je kunt je dus terugtrekken om individueel of met een klein groepje te werken of een brainstorm sessie in elke eenheid. Voor het hele complex van acht eenheden is er een grote, luxe keuken en eetzaal die eventueel opgesplitst kan worden. Daarnaast heeft deze Gite een bioscoopzaal met echte bioscoopstoelen voor 30 personen, perfect voor presentaties met een projector.

Er is ook een kleine ontspanningsruimte met biljart, tafeltennis en zelfs een kleine discotheek. Dit alles te midden van het groen op een prachtig domein.

Natuurlijk is er ook voldoende parkeergelegenheid, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s. “Elke Gite heeft twee laadpalen, en in Anseremme, bij de afvaart van de Lesse, hebben we nog meer laadpunten. Elektrische auto’s zijn dus meer dan welkom,” vertelt Carin. “We zijn ook volledig zelfvoorzienend qua elektriciteit, met batterijen voor de zonnepanelen. Ecologie staat hoog in ons vaandel.”

Catering is ook beschikbaar bij Dinant Evasion. Carin legt uit: “Voor bedrijven kunnen we alle koelkasten vullen volgens de behoeften en het budget van de klant. We kunnen ter plaatse bereiden, bediening verzorgen, of zorgen voor salades, gepofte aardappelen en vlees voor de BBQ, waarbij de gasten zelf het vlees kunnen bakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Een van de meest trendy en populaire activiteiten bij Dinant Evasion is de steengroeve van Dinant Aventure met uitdagende challenges. “We bieden diverse teambuildingsactiviteiten aan waarin kleine groepjes obstakels moeten overwinnen en problemen oplossen. Onze steengroeve heeft een touwenparcours, maar ook activiteiten op de grond voor mensen met hoogtevrees. Van touwbruggen tot bomenparcours, ondergrondse parcours, Death ride en ziplines, paintball of lasergame,… er is zoveel te doen. En laten we de kajaktocht op de Lesse niet vergeten, inclusief onze Lesse-trophy, waarbij alles begeleid wordt en onderweg activiteiten te doen zijn met onze monitoren.”

Je hoeft niet extreem sportief te zijn voor de challenges, maar er zijn ook alternatieve activiteiten mogelijk, zoals een natuurwandeling, oriëntatietocht of een rondvaart op de Maas, die je kunt combineren met een kasteel- of brouwerijbezoek. “We werken samen met veel partners uit de omgeving, zoals tuinen, kastelen en wijnbrouwerijen. Railbiken is ook leuk, vooral voor minder mobiele mensen, omdat je altijd met twee trapt en met twee zittend kunt relaxen. Dit kun je goed combineren met een bezoek aan de Abdij van Maredsous, die vlakbij ligt. Bedrijven met grotere groepen, nodig ik graag uit om vooraf even langs te komen voor een rondleiding.”

Daarnaast is er ook nog Hotel Aquatel. “Dit is een economisch aantrekkelijk hotel met twee- en vijfpersoonskamers, waarbij de laatste beschikken over een mezzanine, zodat je niet met vijf personen op hetzelfde niveau slaapt. Het hotel heeft ook een kleine vergaderzaal en een restaurant, wat het ideaal maakt voor gebruik tijdens een verblijf bij ons,” aldus nog Carin.

Eventlocatie in Dinant – Hartje natuur of op een boot in de Ardennen – Dinant Evasion