Het laatste nieuws

Hotel ‘Novotel Den Haag World Forum’ is een 4-sterren hotel boven het gelijknamige congrescentrum en theater. Het hotel ligt niet ver van Kijkduin en Scheveningen. Den Haag herbergt een aantal prachtige museums waaronder het Mauritshuis, Panorama Mesdag en het Gemeentemuseum op een steenworp van het hotel. De legendarische miniatuurstad ‘Madurodam’ en het ‘Omniversum’ liggen op enkele minuten loopafstand. Ook de binnenstad is via het openbaar vervoer snel en gemakkelijk bereikbaar. En da’s nu net de troef van het hotel, de centrale ligging. Oliver Wauters van Eventonline had een gesprek met Krijn Taat, de General Manager van het hotel.

“Den Haag is een geweldige stad, de enige stad in Nederland die aan zee ligt, een mooie en veilige winkelstad”, stelt de GM. “Vanuit het centrum is alles bereikbaar op loopafstand, je hoeft dus niet eindeloos in de tram of bus te zitten. We  hebben zo’n 11 km kustlijn en strand met twee volwaardige beach resorts, m.n. Scheveningen en Kijkduin.” Den Haag is een bruisende stad. “Er wordt hier vaak geconcerteerd, er is een beachvolleybalstadion. De Volvo Ocean race gaat hier in 2018 starten en aankomen, Den Haag huisvest trouwens vele internationale organisaties, en noemt zich terecht de stad van ‘Recht en Vrede’. Er is het Vredespaleis waar het Internationaal Strafhof is gevestigd, Europol, Eurojust, ICC, OPCW, het Joegoslaviëtribunaal, het Kosovotribunaal. En bovendien zijn de Hagenaren aardige mensen”, aldus Krijn Taat.

Het hotel bevindt zich tussen het centrum en het strand van Scheveningen in en is één van de grotere hotels van de stad. Novotel Den Haag World Forum telt 216 moderne en ruime kamers met airconditioning, minibar en TV.  De meerderheid zijn standaardkamers. Vier jaar geleden werd het hotel volledig gerenoveerd. Bovendien is er de gezinsvriendelijke ‘Novotel Family Policy ’: twee kinderen tot 16 jaar logeren gratis op de kamer van de ouders, inclusief ontbijt.

Ook geografisch is Novotel Den Haag World Forum een goede uitvalbasis. Zo is Delft, één van de oudste steden van Nederland, vlakbij. Den Haag ligt trouwens centraal, op 25 km van Rotterdam, maar ook dichtbij Utrecht, Leiden, Schiedam – met de hoogste molens ter wereld die voor de jeneverindustrie werden gebruikt – en Amsterdam is ook maar 35 minuten met de trein.

“We mochten reeds heel wat hooggeplaatste gasten verwelkomen”, voegt de GM er nog aan toe. “In 2014, naar aanleiding van de ‘Nuclear Security Summit’, zo’n 59 staatshoofden van over de ganse wereld, inclusief President Obama. Ook Mevrouw Clinton, de huidige presidentskandidate van de VS was hier voor de Afghanistan Conferentie. Den Haag wil zich profileren als het juridische centrum van de wereld en gaat hiervoor in concurrentie met Genève en New York. Den Haag is een stad in volle ontwikkeling.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/conferentiehotel-den-haag-novotel-den-haag-world-forum/