Het laatste nieuws

In Hasselt opende onlangs een nieuwe Park Inn by Radisson de deuren. Oliver Wauters van Eventonline ging ter plaatse poolshoogte nemen en kreeg tekst en uitleg van Frédérique Meertens, General Manager van Radisson Blu Hotel, Hasselt en Park Inn by Radisson Hasselt.

“Radisson Blu Hasselt opende elf jaar geleden. Aangezien de stijgende vraag op de Hasseltse markt naar meer hotelkamers, maar ook naar een ander segment, besloot de eigenaar om de tweede toren om te bouwen tot een Park Inn by Radisson”, legt Frédérique Meertens uit.

Radisson Blu Hasselt maakt deel uit van de Carlson Rezidor Hotel Group en behoort tot het hogere segment van de keten, Park Inn by Radisson daarentegen is de jongere versie van dezelfde keten. “Park Inn past perfect bij de Radisson Blu want het is een hotelconcept dat vooral gericht is op verblijfsaccommodatie. We bieden hier 84 kamers aan, allemaal in de gekende kleurrijke stijl van Park Inn.”

De Park Inn by Radisson beschikt over een multifunctionele ruimte, de ‘Live Inn Room’ die zorgt voor meer huiskamergevoel, een gezellige lounge, met leuke toog en barkrukken. “Je kan hier het aperitief nuttigen, of gezonde trendy, hippe gerechten, koud of warm, eten”, aldus de GM.

Park Inn by Radisson ligt in hartje Hasselt vlakbij een drukke winkelstraat, dus ook ideaal voor niet-hotelgasten om iets te komen eten. Informele business meetings kunnen ook in de Live Inn Room van de Park Inn doorgaan en bij mooi weer, is er aansluitend een knus terras.

Veel aandacht gaat tevens uit naar het MICE-segment. “De MICE is in het Radisson Blu sowieso het belangrijkst segment. Dankzij de komst van de Park Inn by Radisson en de synergie tussen beide hotels gaan we ons nog meer focussen op deze doelgroep.”, stelt Frédérique Meertens. “Er is de rechtstreekse verbinding tussen de twee hotels en in totaal kunnen we bijgevolg 210 kamers aanbieden en momenteel tien vergaderzalen. Vanaf september breiden we verder uit met nog vier vergaderzalen. Hierdoor creeëren we een capaciteit van 250 personen voor meetings met een groot aantal break-outs, foyer ruimtes en terrassen.

Alle event- en meetingfaciliteiten behoren onder het Radisson Blu. “We gaan dat dan ook onder het “Experience Meeting” concept verkopen. Zowel voor business als leisure groepsaccommodatie is onze maximumcapaciteit 420 personen. Waardoor we dan ook de grootste vergader- en overnachtingscapaciteit in Limburg aanbieden”, aldus de GM.

De 84 hotelkamers van de Park Inn zijn heel functioneel en hip ingericht met okergeel en groen. “Het is trouwens bewezen dat mensen die in een kamer met kleur logeren ook veel vrolijker worden en ook qua slaapervaring heeft dat een zeer positieve uitstraling. In alle kamers zijn ook de bedtypes aangepast voor het ontvangen van grote groepen of groepen met beperktere budgetten zodat we overal twinkamers hebben die kunnen worden gedeeld met een collega bijvoorbeeld. Voor grote groepen zorgen we tevens voor een groep check-in.”

In de Park Inn by Radisson in Hasselt kunnen gasten de klok rond eten. Na de openingsuren van de Live Inn Room kan de gast altijd een hapje eten via roomservice dankzij het nieuwe hippere concept ‘Call & Collect’. Via de Park Inn app bestel je het gerecht en je kan dit dan zelf afhalen.

Beide hotels hebben een rechtstreekse toegang tot de ondergrondse parking TT met 450 plaatsen.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

De hoogste vergader- en evenementenlocatie van Limburg – Radisson Blu Hotel Hasselt