Het laatste nieuws

Jan Cleymans, zaakvoerder van ‘Make my Day’, speelt al van zijn zeven jaar muziek. Erik Wood, CEO van Eventonline, had een afspraak met hem in Café ‘Den Tros’ op het Eilandje voor een aangename babbel. Net vòòr een repetitie van de ‘De Kerstshow van Samson & Gert’ van ‘Studio 100’, de 26ste reeds voor Jan. Een lang verhaal. “Allemaal een beetje toeval eigenlijk”, vertelt Jan Cleymans. “Ik speel vanaf mijn prille jeugd in verschillende muziekgroepjes en bracht die ook altijd zo’n beetje aan de man en zorgde steeds ervoor dat we ergens konden spelen. In het begin was dat uiteraard heel amateuristisch. Rond mijn 23ste liep ik dan Gert Verhulst tegen het lijf , we werkten toen samen aan een Tv-programma.” Van het één kwam het ander en toen ‘Studio 100’ werd opgericht, vroeg Gert Verhulst aan Jan Cleymans om het artiestenbureau van het bedrijf te leiden. Ondertussen is Jan reeds 27 jaar lang de orkestleider van Gert Verhulst.

“Ik wilde evenwel niet enkel Studio 100 producten verkopen”, licht Jan verder toe. “Ik wou breder gaan en zo ben ik dan met ‘Make My Day’ begonnen. In onderling overleg en met steun van Studio 100 ben ik eigenlijk mijn eigen artiestenbureau gestart, na omzwervingen van het Eilandje, het kasteel van Brasschaat en San Marco Village zijn we nu gehuisvest op het Zuid.”

Jan Cleymans blijft evenwel muzikant in hart en nieren. De liefde voor de sax is er nog steeds. “Ik probeer zelf nog veel te spelen. Ik doe het nog graag, maar kan het ook niet missen”, aldus Jan. “Bovendien hou ik op deze manier veel voeling met de markt door zelf op te treden en kom ik ook op veel evenementlocaties, ook een fijne manier om die dan te leren kennen. Door dit ‘veldwerk’, kunnen we goede tips geven.” En dat is de doelstelling van Jan Cleymans en zijn artiestenbureau. “De meeste particulieren geven 2 of 3 keer in hun leven een echt feest. Ik vind dat wij dan ervoor moeten zorgen dat we juist zitten in wat we de mensen aanbevelen. Dat we die mensen hun dag kunnen maken.” Als muzikant, ondernemer en trotse vader van Jelle en Clara, sluit Jan het interview af met een goede raad voor aanstormend talent. “Leer eerst stappen, alvorens te lopen. Probeer vanuit een goede basis verder te groeien, en vooral, vergeet niet te leven.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/mobiele-muziekgroepen-tafelanimatie-belgische-en-internationale-artiesten-make-my-day/