Het laatste nieuws

Wilt ge de mijnen zien?
Op dinsdag 21 februari zetten de mijnsite van Heusden-Zolder en Circuit Zolder de deuren wagenwijd open voor een M.I.C.E.-inspiratiedag. M.I.C.E. staat voor Meetings, Incentives, Conferenties & Events en nodigt alle eventbureaus, bedrijven, verenigingen, federaties en pers uit om op een feestelijke manier kennis te maken met alle faciliteiten op de mijnsite in combinatie met een kijkje achter de schermen op Circuit Zolder.

Uitpakken met onze indrukwekkende klantenportfolio, quotes van honderden tevreden klanten en pronken met onze prachtige feest- en vergaderfaciliteiten?
Dat kunnen we doen, want de mijnsite van Heusden-Zolder is sinds enkele jaren de nieuwe ‘place to be’ in België voor bedrijfsfeesten, beurzen, congressen, seminaries, meetings, productlanceringen, trouwfeesten, enzovoort. Maar waar we echt mee willen uitpakken, is het unieke karakter van de site: in de schaduw van een statige schachtblok staan 4 majestueuze geklasseerde gebouwen die met veel respect voor het historisch erfgoed gerenoveerd zijn. Ook Circuit Zolder is een ronkende naam in het eventlandschap met een prachtig aanbod multifunctionele zalen en teambuildingmogelijkheden op en rond het circuit. De combinatie van deze twee locaties zet Heusden-Zolder op de kaart als M.I.C.E-bestemming voor zowel nationale als internationale events.

Op dinsdag 21 februari willen we de mijnsite van Heusden-Zolder – anno 2017 – laten zien, horen, proeven, voelen en ruiken.
Kom met al uw zintuigen de sfeer opsnuiven en wandel mee langs de 10 multifunctionele feest- en congreszalen. We nemen ook de tijd om kennis te maken met de bedrijven en instanties die gehuisvest zijn op de site zoals Watt17, Taste Catering, het Centrum voor Duurzaam Bouwen (CeDuBo) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) waar meer dan 3000 cursisten een opleiding volgen. De nieuwe mijnsite van Heusden-Zolder, versie 2.0, is een kruisbestuiving van erfgoed, duurzaam bouwen, onderwijs, bedrijven, toerisme, de evenementensector en binnenkort ook de cultuursector.

Tom De Weyer van Taste Catering blikt terug op een bijzonder jaar:
“Wanneer we onze portfolio bekijken van het voorbije jaar kunnen we alleen maar fier zijn dat we de mijnsite van Heusden-Zolder opnieuw op de kaart hebben gezet. Grote events zoals de Made in Limburg Live happening, het VKW Limburg event via To The Point Events, het personeelsfeest van Siemens en Sanofi, de teambuilding van Philips, Luminus via Fast Forward Events… zijn stuk voor stuk mooie referenties. Doordat we op onze site 10 multifunctionele zalen van verschillende groottes van 50 m² tot 1200 m² kunnen aanbieden, zijn we dé ideale partner om elk soort evenement uit te werken zoals congressen, seminaries, beurzen, presentaties, personeelsfeesten, trouwfeesten, kookworkshops, enz. Bovendien ligt Circuit Zolder, het motor- en autosportcircuit in de bossen van Terlaemen, op een boogscheut van onze site wat spannende mogelijkheden biedt qua teambuilding activiteiten. De mijnsite van Heusden-Zolder is een parel in midden-Limburg, een eventlocatie met karakter, die de moeite waard is om te ontdekken. En… last but not least… we kijken nu al uit naar de komst van het nieuwe cultuurcentrum Muze op onze site.”

Deze zomer start een ambitieus bouw- en renovatieproject voor een gloednieuw cultuurcentrum Muze op de mijnsite Heusden-Zolder.
De gemeente Heusden-Zolder investeert 12,3 miljoen euro voor de volledige verbouwing en inrichting van ophaalgebouw 3 in combinatie met een moderne nieuwbouw op het Marktplein. De plannen werden uitgerold en goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe schouwburg met 450 zitplaatsen, een toneeltoren van 16 meter hoog, een balzaal, een polyvalente kleine zaal en een Muzecafé met een exporuimte. Deze investering zal niet alleen CC Muze een boost geven, maar opent perspectieven en synergiën voor de klanten en bedrijven die op de mijnsite gebruik zullen kunnen maken van deze faciliteiten.

Tom Michielsen, directeur van cultuurcentrum MUZE, staat 100% achter de plannen om te verhuizen naar de mijnsite:
“Muze is een bloeiend en groeiend cultureel centrum en werkt actief rond diversiteit. Historisch gezien hebben er steeds verschillende nationaliteiten gewerkt op de mijnsite en daarom is het fantastisch dat we in het hart van deze multiculturaliteit ons nieuw Muze-project kunnen opbouwen. Er is altijd al een band geweest met de site want in de jaren ‘ 90 hebben we voor het eerst het Kolenspoorfestival georganiseerd op de toen nog verlaten koolmijn. Intussen is het een schitterende locatie geworden die letterlijk en figuurlijk een tweede adem gevonden heeft. We kijken nu al uit naar 2018 met de opening van onze nieuwe grote schouwburg met state-of-the-art technieken en de volledige oplevering van het Muze-project begin 2019. Met dit project voegen we niet alleen een streepje cultuur toe aan de mijnsite maar versterken we ook het aanbod aan eventfaciliteiten voor de lokale, nationale en internationale bezoekers.” 

PROGRAMMA M.I.C.E. Inspiratiedag
10u00 – Onthaal bij CeDuBo
10u30 – Persoonlijke verwelkoming door burgemeester Mario Borremans, gevolgd door een presentatie over de mogelijkheden van de mijnsite
11u00 – Start rondleidingen doorheen alle gebouwen en kennismaking met de teambuildingmogelijkheden
12u00 – Lunch & netwerken bij Watt17 – de lunch wordt u aangeboden door Taste Catering
14u00 – Start namiddagprogramma – Circuit Zolder achter de schermen
17u00 – Vermoedelijk einde

INSCHRIJVEN
De inschrijving is gratis voor bedrijven, organisaties, federaties, de evenementensector, eventplanners en pers.
Inschrijven via deze link: http://www.wiltgedemijnenzien.be/nl/registreren/