Het laatste nieuws

Op 12 april 2016 heeft het evenementenagentschap MeetMarcel in Antwerpen een Golden BEA gewonnen voor de organisatie van het ‘Provamel International Bloggers Event’, een operatie van merkpositionering bij een bijzonder gevoelige doelgroep.

Sinds de eerste deelname aan de BEA’s in 2004, was MeetMarcel al 9 keer op het podium verschenen bij deze Belgische competitie die de beste ‘live’ communicatiecampagnes van het land beloont. Het agentschap, dat nu dus een 10de trofee mee naar huis heeft mogen nemen, vestigt zich nu dus bij de Belgische agentschappen die het meest regelmatig geprezen werden door de BEA jury, die exclusief is samengesteld uit corporate event managers.

Terugblik op het evenement:

Provamel International Bloggers Event voor Alpro

Provamel, het biologische merk van Alpro, lanceerde in december een groene campagne. Op voorhand wilde men echter al de meest invloedrijke bloggers uitnodigen om hen te laten kennismaken met de campagne en de ecologische en duurzame boodschap van het merk. Een opdracht die helemaal op het lijf geschreven bleek van MeetMarcel.

12 invloedrijke internationale bloggers die werken rond de thema’s vegan/eco werden in Gent uitgenodigd. Zij werden op voorhand al geteased met een klassieke ViewMaster, die weergaf wat ze ongeveer konden verwachten. Provamel vroeg aanvankelijk om hen een rondleiding in de stad te geven, maar MeetMarcel veranderde dit idee door de zoektocht naar decoratie voor een alternatieve kerstboom te integreren. Dit bracht de bloggers naar enkele nieuwe hotspots waardoor ze – naast Provamel – nog heel wat andere interessante dingen tegenkwamen voor hun blog.

Voor de overnachtingen wenste Provamel dat er gebruik werd gemaakt van eco hotels. Maar omdat dit vaak toch een marketing-verhaal is en echte authentieke eco hotels moeilijk te vinden zijn, stelde MeetMarcel een alternatief voor: een verblijf in een gepersonaliseerde tipi. Ook op culinair vlak werd in dezelfde richting gedacht. Zo werd er in het ‘Blauw Kasteel’ in Scheldewindeke een veganistische kookworkshop georganiseerd met biologisch geteelde groenten en kruiden. De avond werd trouwens ook afgesloten met een gezellige thee-tasting.

MeetMarcel wilde voor de bloggers een ervaring creëren, en niet zomaar een agenda met tal van to-do’s. Daarom werden alle wensen van Promavel geïntegreerd in één programma, één natuurlijke flow. De bloggers werden verwelkomd op een speciale plaats, en van daaruit werden ze meegenomen voor een wandeling door de stad, waar ze in contact kwamen met artiesten en vakmensen. In kleine kunstgalerijen, verborgen winkeltjes en bij ambachtslui thuis konden ze foto’s maken en materialen verzamelen voor hun alternatieve kerstboom. Dit gaf hen heel wat inspiratie om te posten op hun blogs. Doorheen de dag werden de bloggers steeds enthousiaster, wat resulteerde in heel wat aandacht op sociale media.

De resultaten van het evenement mogen gezien worden. De aanwezigheid van de 12 invloedrijke bloggers zorgde voor heel wat activiteit op sociale media en heel wat extra volgers voor Provamel. De groene boodschap kwam dus echt tot leven en verspreidde zich. Verder leverde de actie ook heel wat goed foto’s op van de veganistische bloggers en hun alternatieve kerstboom, die gebruikt werden in de eindejaarscampagne van Provamel. Ten slotte heeft ook elke aanwezige blogger Promavel persoonlijk bedankt met de boodschap dat het een geweldige ervaring is geweest.

www.meetmarcel.be

Bron: Eventnews.be