Het laatste nieuws

Meeting Leuven & Vlaams-Brabant is een samenwerking tussen stad Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant vzw, met de steun van KU Leuven. Onze organisatie promoot de stad en regio als bestemming voor congressen en business events.
Om het team te versterken en om een sterke associatiewerking uit te bouwen, zijn we op zoek naar een gemotiveerde salesconsulent voor de associatiemarkt.

doel van de functie
Als salesconsulent associatiemarkt maak je Vlaams-Brabant bekend op de internationale associatiemarkt als dé congresbestemming op vlak van health, high tech en creativity. Je trekt congressen aan binnen deze expertisedomeinen.

functiebeschrijving
Je detecteert nieuwe congressen via markt- en databaseresearch, genereert concrete sales leads en volgt deze op. Je identificeert en benadert potentiële lokale hosts. Naast het opstellen van een salesplan lever je input voor de opmaak van het marketingplan.
Je ontwikkelt en implementeert bidstrategieën en -activiteiten om internationale congressen aan te trekken. Zo zet je oa. contact op met de bidcommissie, verzeker je de steun van lokale industrie en overheid en sta je in voor het opstellen van de biddocumenten en het lobbyen bij besluitvormers.
Je organiseert site inspections en ontwikkelt een subvention programma.
Naast het uitwerken van marketing- en salesacties zorg je voor een nauwgezette rapportering van je salesactiviteiten. Je onderhoudt nauwe contacten met de MICE sector en blijft op de hoogte van MICE producten en diensten. Je beantwoordt alle salesgerelateerde vragen op vlak van associaties, zowel intern als extern.

jouw profiel
Je hebt een masterdiploma (of gelijkgesteld).
Je bezit bij voorkeur minstens 2 jaar relevante saleservaring.
Je bezit kennis en expertise binnen de MICE industrie of bent bereid deze snel te verwerven.
Kennis of expertise in de associatiemarkt is een troef binnen deze taakuitvoering.
Je kunt overweg met de standaard Microsoft applicaties (Word, Excel, PowerPoint) en hebt bij voorkeur CRM-database ervaring.
Je spreekt vloeiend Engels en bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs B.
Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.

Bekijk hier de volledige vacature en functiebeschrijving. Solliciteren kan tot 22 september 2016 via www.vlaamsbrabant.be/vacatures.