Het laatste nieuws

Op 11/05/2017 organiseerde Meeting in Brugge samen met Musea Brugge en Trefpunt Zorg een exclusieve nocturne in het kader van de nieuwe tentoonstelling ‘Memling in Context. Een frisse blik op Hans Memlings schilderijen in het Sint-Janshospitaal’.

De collectie van het Sint-Janshospitaal in Brugge is van cruciaal belang om de werken te kunnen begrijpen van een van de grootste 15de-eeuwse Europese meesters, Hans Memling (c. 1435 – 1494). De nieuwe tentoonstelling focust op de herkomst van de werken en hun rol in het beroemde ‘Memlingmuseum’ (1839), maar ook op het wetenschappelijk onderzoek, inclusief de interpretatie van recent uitgevoerde infraroodreflectografie die de ondertekeningen onderzoekt.

Onder professionele begeleiding van de wetenschappelijke staf van het Hospitaalmuseum kregen de genodigden een rondleiding in het Sint-Janshospitaal en de Apotheek. Onder de genodigden bevonden zich voornamelijk artsen, verantwoordelijken van het medisch secretariaat en directies van ziekenhuizen. Na de rondleiding werd er nog een receptie aangeboden tussen de topwerken, verzorgd door Cardinal Catering.

Brugge is dé topbestemming voor medische congressen. In de loop van de Brugse geschiedenis is de medische wetenschap nauw verbonden met de stad. Dit is tot op vandaag zeer tastbaar aanwezig met onder andere het Congrescentrum Oud Sint-Jan dat een voormalig hospitaal is, de gerenommeerde ziekenhuizen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas en de vele historische getuigenissen in de Stedelijke Musea, met het Hospitaalmuseum op kop.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge