Het laatste nieuws

WANGE (LANDEN) – Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft de Internationale Groene Sleutel Award 2016 overhandigd aan Kasteelhoeve Wange. Het seminariecentrum en gastenverblijf uit Landen wordt zo bekroond als ‘s werelds meest duurzame toeristisch bedrijf op het gebied van waterbesparing en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Kasteelhoeve Wange haalt het voor een natuurcentrum uit Wales en een vakantiepark uit Kroatië.

“Meest coherente en geïntegreerde oplossingen op vlak van waterbesparing”

De internationale jury van de Foundation for Environmental Education (FEE) kende de gouden medaille toe aan Kasteelhoeve Wange voor de meest coherente en geïntegreerde oplossingen op het vlak van waterbesparing. “De jury was ook heel tevreden met de ambitie van de directie om de kasteelhoeve 100% CO2-neutraal uit te baten. Kasteelhoeve Wange is door haar inspanningen en voortrekkersrol een excellent voorbeeld voor de globale toeristische sector,” zegt Miriam Van Loon, project manager bij Bond Beter Leefmilieu.

Minister Ben Weyts: “Toeristische sector in Vlaanderen staat nu ook bekend om zijn excellentie op ecologisch gebied”

“Kasteelhoeve Wange haalt de hoofdprijs van de Internationale Groene Sleutel Award naar Vlaanderen en daar mogen we allemaal trots op zijn”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “De bekroning is helemaal verdiend. De toeristische sector in Vlaanderen staat bekend om zijn excellentie op elk gebied en scoort nu dus ook op ecologisch vlak. Kasteelhoeve Wange is echt ‘state of the art’ en een voorbeeld voor alle collega’s.”

Kasteelhoeve Wange: “Als wij dit kunnen realiseren, ligt dat binnen het bereik van iedereen”

Kasteelhoeve Wange kreeg al 5 jaar de Groene Sleutel van Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen en sleepte ook al een nominatie in de wacht als maatschappelijk verantwoord ondernemer bij Toerisme Vlaanderen.

“Als wij dit kunnen realiseren met onze beperkte middelen, ligt dat binnen het bereik van iedereen. Het draait erom om als ondernemer elke keer opnieuw consequente keuzes te maken voor het milieu en onze gezondheid en het kortetermijndenken op economisch vlak los te laten,” zegt Philip Van Kelst, grondlegger en bezieler van Kasteelhoeve Wange.

 

Contactpersonen voor de pers

  • Miriam Van Loon, project manager Bond Beter Leefmilieu
    van.loon@bblv.be, +32 (0)495 28 96 91
  • Stef Gits, woordvoerder Toerisme Vlaanderen
    gits@toerismevlaanderen.be, +32 (0)486 22 67 95

Over de Groene Sleutel
De Groene Sleutel is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen beheerd door Bond Beter Leefmilieu (BBL) met steun van Toerisme Vlaanderen. De Groene Sleutel wijst al 10 jaar de weg naar duurzaam toerisme of duurzame vergaderruimtes. De lijst van groene sleutelhouders in Vlaanderen kan u vinden op de internationale website van greenkey.global.

Over Toerisme Vlaanderen

De missie van Toerisme Vlaanderen is ‘bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme in en naar Vlaanderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en welzijn (voor de inwoners van Vlaanderen)’.
Deze missie bevat de vier pijlers waarop de werking van Toerisme Vlaanderen rust:

  • met gerichte investeringen en ondersteuning het toeristisch aanbod in Vlaanderen aantrekkelijker maken
  • bestemming Vlaanderen actief promoten om meer bezoekers aan te trekken
  • volwaardige participatie aan toerisme voor iedere Vlaming mogelijk maken
  • de verdere professionalisering van de sector stimuleren om voor de bezoekers een kwaliteitsvol aanbod te verzekeren

Over Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu verenigt en vertegenwoordigt natuur- en milieuverenigingen en versterkt de stem van alle milieubewuste koplopers in Vlaanderen. Samen met hen initiëren en stimuleren we de transitie naar een duurzame samenleving met een volledig hernieuwbare, circulaire economie. En we maken dit concreet door met burgers, bedrijven en overheden aan haalbare en innovatieve oplossingen te werken.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-49057-meeting-rooms-exclusieve-vergaderzaal-omgeving-sint-truiden–kasteelhoeve-wange.html