Het laatste nieuws

Wist u dat Team NASA opereert vanuit de regio Schiphol? Neen, dit Team NASA heeft echt niks met ruimtevaart te maken, maar alles met MICE. Team NASA is het personeel  van het eind 2015 geopende Novotel Amsterdam Schiphol Airport Hotel, kortweg NASA. Een afkorting met een knipoog dus. Olivier Wauters van Eventonline had een gesprek met GM Floris Licht die alvast drie pijlers naar voren schuift waarmee zijn hotel zich onderscheidt van de andere hotels rond luchthaven Schiphol.

“Het is in de eerste plaats een zeer duurzaam hotel”, aldus Floris Licht. “Niet alleen de manier waarop het hotel gebouwd is, met duurzame materialen, uitstekende isolatie en recycling in de afvalstroom bijvoorbeeld, maar we serveren tevens veel biologische producten. Producten die we veelal halen bij de lokale boeren. We hebben ook onze eigen bijenteelt, zo’n 100.000 bijen op de binnenplaats. We produceren zelfs onze eigen honing die we serveren tijdens het ontbijt en de lunch, maar die ook te koop is. Trouwens, via een webcam kunnen onze gasten tijdens het ontbijtbuffet zien hoe de bijen uitvliegen op zoek naar nieuwe nectar.”

Die duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen. Er werd nog een stap verder gezet met het ontwikkelen van een app, m.n. de ‘Novotel Transit App’.  Geen vervuilende shuttle, maar via de app kan men in real time zien wanneer de volgende openbare vervoersverbinding naar het hotel is, met de bus of de trein en in maar 4 minuten! “Onze gasten kunnen informatie aflezen waar ze een kaartje kunnen kopen, hoe ze naar het hotel moeten lopen. Er zit bovendien info in over het parkeren etc. Als ze dan in het hotel zijn, kunnen ze de app ook gebruiken om de rest van de regio te ontdekken. Ze kunnen vanaf hier met de app gemakkelijk wegwijs worden om naar Utrecht, Den Haag, Leiden enz. te reizen met de trein. Verder kunnen bezoekers van vergaderingen of gasten die op onze eigen websites boeken direct het treinkaartje aanvragen en wordt dit van te voren als pdf opgestuurd. Allemaal erg gemakkelijk en groen”, stelt de GM. “Hoofddorp is een veel bezocht station, we hebben al een duizendtal downloads van deze app gekregen en we merken ook dat de bedrijven die rondom ons heen zitten de app bij hun buitenlandse medewerkers promoten.”

Vervolgens is er de zogenaamde ‘Dutch Touch’. “Die vind je overal terug in het hotel”, legt Floris Licht uit. Decors uit het Rijksmuseum. “De tapijten op de vloer zijn prints van schilderijen uit het Rijksmuseum. Boven hebben we twee foyers met op het behang zwart-wit schilderingen van Nederlandse meesters. We verhuren eikenhouten fietsen. Bij de vergaderingen serveren we Nederlandse zoetigheden en in de lobbyshop hebben we een aantal oer-Hollandse items te koop.”

“Last but not least creëren we een omgeving voor onze gasten en medewerkers waar iedereen zich prettig bij kan voelen”, voegt de GM er nog aan toe. “En dat merken de mensen wanneer ze binnenkomen. Het is een huiselijk hotel met veel oog voor verlichting, een warme sfeer en aangename geur.” Zo loopt het personeel op het gelijkvloers gekleed in spijkerbroek en bretellen, wel netjes, maar informeler dus. Boven in de vergaderzalen is het dan weer iets formeler in pak. “Zeker op het gelijkvloers moeten de gasten het aanvoelen als ‘hun’ huiskamer”, stelt Floris Licht. “We proberen ons ook met de gasten te verbinden. Elke woensdagavond hebben we een ‘boot camp’ waar zowel onze medewerkers als gasten kunnen aan meedoen. Dat begint in de lobby en dan gaan ze samen op pad om te sporten. We zetten ook sterk in op de gezondheid van onze medewerkers. Zo hebben we een running team. Onlangs hebben we een 30-days Health Challenge gedaan. We hebben bovendien heel veel gezonde en biologische gerechten op de menukaart staan.” Een prettige omgeving voor gasten en medewerkers dus. “Leuk om te zien hoe dat stilaan in de juiste plooien valt. Sinds een maand zijn we de nummer één op Tripadvisor in onze regio. Als je die reviews leest, merk je dat wat we willen uitstralen ook heel goed bij onze gasten aankomt, dat ons personeel op een echte manier vriendelijk is en het fijn vindt hier te werken.”

Novotel Amsterdam Schiphol Airport Hotel telt in totaal 17 zalen, goed voor zo’n 1.300 m2. “Het is onze ambitie om het derde MICE hotel van de regio Schiphol te worden”, stelt de GM. “Al onze zalen hebben daglicht, er is een grote foyer voor ontvangst of expositie, de balzaal meet 20 op 21m heeft een plafondhoogte van 5m en een zee aan daglicht, uniek in de regio. Maar ook vanuit kostenperspectief bieden we een aantrekkelijk alternatief t.o.v. de hotels direct op de luchthaven . Voor een vergadering van 200 personen voor 3 dagen valt het bij ons zo 30 à 40.000 € goedkoper uit omdat onze prijzen op 4 minuten per trein van de luchthaven net iets anders liggen.”, aldus nog de GM.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/conferentiehotel-schiphol-novotel-amsterdam-schiphol-airport/