Het laatste nieuws

De Boer lanceert myDeBoer, het eerste Dropbox-projectportaal in evenementenbranche

De Boer Structures, marktleider in tijdelijke accommodaties voor evenementen en bedrijfsruimtes, lanceert vandaag het online klantenportaal myDeBoer. Met behulp van de technologie van Dropbox Business, de bekende dienst voor digitale bestandenopslag maakte De Boer een op maat gemaakt platform voor projecten die het bedrijf voor haar klanten uitvoert. De lancering van het portaal is kenmerkend voor de digitaliserende eventbranche.

“We kennen allemaal het probleem van de vele documenten en verschillende versies daarvan die in de mailbox in omloop zijn. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we besloten om, in samenwerking met het internetbureau Jungle Minds en Dropbox, een handig en overzichtelijk portaal te creëren voor onze klanten en medewerkers”, vertelt Onno Koole, Marketing Director bij De Boer Structures. “Zo krijgt de klant en de medewerker ongeacht tijdstip of locatie snel en veilig real time toegang tot de laatste documenten vanaf desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon.”

Koole: “We zien dat de industrie aan het veranderen is. Overal is men aan het kijken hoe processen efficiënter kunnen worden ingericht via digitalisering. Denk hierbij aan online communicatietools of virtueel vergaderen”.

Gedeelde centrale projectadministratie

Bij het ontwerpen, voorstellen en bouwen van de tijdelijke ruimteoplossingen van De Boer komen veel documenten kijken. Denk hierbij aan bouwtekeningen, visuele renderings, offertes, contracten, planningen en facturen. Voor een correcte en tijdige levering is het van groot belang om altijd de meest recente informatie te gebruiken, waar je ook bent. De Boer houdt zelf een uniforme projectadministratie bij en deze wordt nu op een beveiligde manier aan de klant en de medewerker beschikbaar gesteld via de nieuwe applicatie. Dankzij deze tool zullen er minder bestanden via e-mail of via andere programma’s verstuurd worden. De kans is dus vele malen kleiner dat documenten verloren gaan of dat er een verkeerde versie wordt gebruikt. Jungle Minds deed meervoudig gebruikersonderzoek dat de basis vormde voor het uiteindelijke ontwerp voor De Boers eigen digitale projectplatform dat bovenop Dropbox Business is gebouwd.

Digitalisering eventbranche
De lancering van het eerste projectportaal van deze omvang in de eventbranche staat symbool voor de digitalisering van deze sector. Digitalisering in de eventsector beïnvloedt het totale eventmanagementproces, blijkt uit recent onderzoek van Xing Events. Driekwart van de organisatoren kunnen hun doelen bereiken door het gebruik van digitale oplossingen. De belangrijkste doelstellingen van organisatoren zijn verbetering van efficiency in tijd, kosten en organisatie, naast meer tevreden deelnemers.

Erik Moojen, countrymanager Benelux en Frankrijk bij Dropbox, beaamt de stelling van Koole: “Het is mooi om te zien hoe De Boer de Dropbox API heeft gebruikt om een persoonlijke, innovatief portaal voor zijn klanten en medewerkers te ontwikkelen. We merken een groei in de vraag naar ons Dropbox business- systeem. De Boer loopt hiermee voorop in de eventbranche. Voor veel bedrijven is het een effectieve manier om eenvoudig en veilig bestanden te delen en snel samenwerkingsmogenlijkheden te faciliteren. Top op heden zijn er 3000 API’s gemaakt op Dropbox en we hopen het verhaal van De Boer meer bedrijven zal inspireren.”

Over De Boer

De Boer is marktleider in de verhuur van volledig ingerichte tijdelijke locaties voor grote evenementen en voor urgente zakelijke toepassingen. De Boer levert turnkey-oplossingen met optimale klantenservice en is VCA**, ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd. Opgericht in 1924 met een hoofdkantoor in Alkmaar heeft De Boer kantoren in Nederland, Duitsland, België, Groot Brittannië, Frankrijk, Spanje, Abu Dhabi, Dubai en Qatar. Wereldwijd werken er ongeveer 300 mensen en gedurende het hoogseizoen loopt het aantal tijdelijke krachten op tot 150. Meer informatie over De Boer is te vinden op www.deboer.com.

Over Jungle Minds

Als onafhankelijk digitaal bureau uit Amsterdam Noord bedenkt en ontwikkelt Jungle Minds digitale oplossingen met functionele waarde voor eindgebruikers, altijd op het snijvlak van strategie, merkidentiteit en product design. Naast de samenwerking met De Boer werkt het team van Jungle Minds voor zowel mondiale spelers als Leaseplan, Akzo Nobel & TNT, als Nederlandse spelers als Centraal Beheer, AFC Ajax en Ultimaker.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur Tenten – De Boer Tenten