Het laatste nieuws

Op 12 april heeft de stadsopera ‘Décrocher la Lune’, die tegenwoordig een begrip is geworden in La Louvière, voor Luc Petit Création een schitterende zilveren trofee opgeleverd tijdens de BEA Awards, de officiële competitie die de beste ‘live’ communicatiecampagnes van het land beloont.

Het creatieve en productieagentschap breit zo een vervolg aan zijn zegereeks. In Sevilla won het immers ook al de trofeeën van ‘Beste Culturele Evenement’ en ‘Beste Creatieve Directeur’ op Europees niveau voor ‘Inferno’, een show die gecreëerd werd in het kader van de vieringen rond de tweehonderdste verjaardag van de Slag van Waterloo.

Terugblik op het evenement:

‘Décrocher la Lune’ voor vzw Décrocher la Lune

De stedelijke opera ‘Décrocher la Lune’ ontstond in 2000 en werd geregisseerd door Luc Petit met de medeplichtigheid van Franco Dragone. Op 26 september laatstleden zorgde deze voorstelling in La Louvière voor een recordopkomst met zo’n 35.000 toeschouwers. Zo’n 800 acteurs en technici animeerden het evenement dat paste binnen het kader van Mons2015.

Sancho, de reus die symbool staat voor dit evenement, is opnieuw vertrokken om de maan te veroveren… maar deze keer om de zon te brengen! Deze zesde editie van de stadsopera heeft niet gebroken met de traditie: de show heeft opnieuw honderden mensen geëerd die op de scène of achter de coulissen hebben meegewerkt. In de traditie van de volksfeesten van de stad, hebben de lokale artiesten samen de terugkeer van Sancho gevierd. Tal van culturele spelers en burgers werden samengebracht. ‘Décrocher la lune’ is een gigantisch schilderij, een levende muurschildering die de stad doet oplichten en duizenden toeschouwers enthousiast maakt. Circus, dans, theater, muziek, verbluffende decors: alle ingrediënten voor een volledige show, bevolkt door reuzen, denkbeeldige wezens, verrassende effecten…

www.lucpetitcreation.biz

Bron: Eventnews.be