Het laatste nieuws

De eindejaarsperiode is traditioneel een tijd van terugblikken. Voor het vernieuwde hotel La Réserve Resort en het bijbehorende restaurant La Rigue in Knokke-Heist, een van de meest besproken horecaprojecten van het afgelopen jaar, is dat niet anders. Vijf maanden na de pittige opstart, maakt Yannick Bouts, General Manager, een eerste balans op.

“De kalmere herfstperiode was ideaal om als team helemaal op elkaar ingespeeld te raken. We zijn ook volop met feedback van gasten aan de slag te gaan”, legt Bouts uit. “Zo pasten we onze kamerprijzen aan, hebben we een nieuwe ontbijtformule (38 euro) en een driegangenlunch voor 65 euro op weekdagen. We hebben ook extra professionals binnengehaald die mee de ambitie van La Réserve Resort vormgeven.” En dat heeft intussen vruchten afgeworpen. La Rigue heeft een mooie 14,5/20 behaald bij Gault Millau, scoorde 86/100 bij Foodtaster en is intussen opgenomen in de Michelin Gids België-Luxemburg. Nu Peter Goossens de sleutels van Het Hof van Cleve definitief heeft overgedragen, kan hij zijn culinaire passie verder inzetten bij La Rigue, dat vanaf nu ook zes dagen op zeven geopend zal zijn (sluitingsdag op dinsdag).

Niet alleen La Rigue is nu op dreef, ook in het hotel zelf werden regelmatig nieuwe features geïntroduceerd. Bedrijven en kleine gezelschappen kunnen sinds kort gebruikmaken van de ‘Private Salons’, vergaderzalen met state-of-the-art technologie voor maximaal 16 personen. Alles straalt dezelfde rustige luxe van architect Glenn Sestig uit.

Om de beleving te verrijken, is er nu ook elke vrijdagavond live muziek in de bar. Daarnaast is er een boetiek die volledig is gewijd aan de collectie van Le Parfum de Nathalie. Er is ook nog een extra ruimte voor een boetiek of pop-up afgewerkt, waar bv. retailers, automerken of andere geïnteresseerde bedrijven tijdelijk hun project kunnen voorstellen in een exclusieve en uiterst beveiligde setting. Vandaag huisvest de ruimte een exclusieve Ferrari Daytona.

“Op dit moment ontvangen we vooral koppels, vrienden en families in ons vernieuwde hotel. De reservaties voor weekends lopen aardig. Nu gaan we er ook voor zorgen dat ook kleine en grote bedrijven hun weg vinden naar La Réserve. De ligging van La Réserve in combinatie met de rustige sfeer bij ons, is ideaal voor teams die zich even willen afzonderen en focussen.”

Tijdens deze kerstperiode, stralen La Réserve Resort en La Rigue in een feestelijke sfeer. Het ideale moment om het hotel en het restaurant te herontdekken. Yannick Bouts benadrukt de uitnodigende gastvrijheid: “Hotelgasten uit binnen- en buitenland zijn welkom, maar ook inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Knokke-Heist zien we graag komen om te ontbijten, lunchen of dineren. Tijdens de kerstperiode serveren we exclusieve kerstcocktails. Niets gezelliger dan na een dagje wandelen of shoppen, een glühwein drinken met zicht op het Zegemeer. Bij mooi weer kan dat op ons verwarmde terras. Wij zijn helemaal klaar om iedereen te laten genieten van onze winterse gezelligheid.”

Voor het komende jaar 2024 liggen de plannen klaar. Het team werkt volop verder om van het hotel een totaalbeleving te maken. In januari gaat de exclusieve wijnkelder open. Vanaf mei opent het wellnessgedeelte. Ook de Silver Lake-zaal wordt beschikbaar gesteld, geschikt voor evenementen tot 150 personen. Seizoensgebonden activiteiten, zoals een Valentijnsbrunch en een Paasbrunch, staan ook op het programma.

Het behalen van een vijfde ster behoort tot de uitgesproken ambities voor 2024. Bouts sluit af: “We gaan als team volop voor die vijfde ster. Het zou een statement zijn naar al onze gasten en klanten dat we onze belofte zullen nakomen: van La Réserve en La Rigue een bestemming maken.”

Wie deze kerstvakantie last-minute nog wil genieten van een hotelverblijf in La Réserve Resort, kan vanaf 225 euro/kamer nog boeken.

Voor verdere informatie, beeldmateriaal of vragen voor een interview kan u terecht bij:
Yannick Bouts
General Manager
yannick.bouts@la-reserve.be
tel. +32 470 53 55 68

Over La Réserve en La Rigue : La Réserve Resort en het bijhorende restaurant La Rigue in Knokke-Heist openden de deuren in juli 2023 na een grondige renovatie. Het project is eigendom van de Belgische investeerders Marc Coucke en Bart Versluys.  De hotelaccommodatie bestaat uit 79 kamers, 29 junior suites, een executive en een presidential suite en het het royale penthouse van zo’n 270 vierkante meter. Het restaurant dat de signatuur draagt van Peter Goossens biedt plaats aan 125 couverts.

Herboren grandeur aan de kust – La Réserve Resort, de perfecte business get away in Knokke-Heist