Het laatste nieuws

Zaakvoerder Jan Jacobs van J&M Catering heeft grote plannen in 2016. Zijn bedrijf verhuist naar een nieuw pand. Erik Wood, CEO van Eventonline kreeg een exclusieve rondleiding in het nieuwe pand dat in het najaar in gebruik zal worden genomen.

“In ons huidig pand hebben we zo’n tien jaar vertoefd, maar we kampen reeds een tijdje met een chronisch plaatsgebrek, vandaar de verhuis naar groter”, aldus de zaakvoerder. “De 2.400 m2 waarvan 800 m2 keuken is te klein geworden.” Het bedrijf is reeds een poosje op zoek naar de juiste locatie. “Zoiets neemt echter tijd in beslag. We hebben nu eindelijk een pand gevonden dat het juiste karakter heeft. We waren op zoek naar een gebouw met een verhaal en uitstraling. Bovendien was de ligging op de as Brussel-Antwerpen een prioriteit. Gezien toch heel wat evenementen in Brussel doorgaan, is voor ons een goede verbinding belangrijk.”Een jaar geleden viel het oog van Jan Jacobs op de oude gebouwen van ‘Bonbon Napoléon’ aan de Boomsesteenweg in Schelle. “Het was eigenlijk een beetje liefde op het eerste gezicht”, aldus de zaakvoerder. “Veel van onze vrienden verklaarden ons voor gek omdat we een pand kochten dat niet echt onmiddellijk bruikbaar was. Het betreft echter degelijke gebouwen uit de jaren zestig. Ze zijn in perfecte staat want vijf jaar geleden werden ze nog gerenoveerd. Niettegenstaande  dat moesten we wel een aantal ingrijpende werken uitvoeren.”

Het resultaat mag er dan ook wezen: een totale oppervlakte van 6.600 m2, waarvan 1.400 m2 keuken, 3.000 m2 opslagruimte en 1.200 m2 die beschikbaar blijft als showroom of belevingsruimte. “Het wordt een heel ander verhaal dan wat we momenteel laten zien in het huidige pand”, stelt Jan Jacobs. “We willen zeker inzetten op ‘beleving’. Veel meer dan eten en drinken. Een verhaal dat we trouwens blijven brengen. In overleg met de architect moest het voor onze eigen mensen ook aangenaam zijn. De omgeving van een productiekeuken geeft soms het gevoel dat je in een kelder werkt. Wij opteerden om onze mensen in een mooie omgeving te laten werken waar het tevens leuk vertoeven is en waar contact is met de buitenwereld. Daarom hebben we een binnentuin gecreëerd.” Een aanzienlijke ingreep, want een stuk van het dak werd verwijderd en daarin werd een glazen koker geplaatst waardoor de ganse keuken in het licht baadt. Er werd ook een dakterras voorzien bovenop het magazijn, omgeven met glas. “Je ziet van beneden door de keuken en door de binnentuin het dakterras.” Een groen ecologisch dak zal borg staan voor waterrecuperatie. “Bovendien gaan we daar ook een kruidentuin aanleggen die we effectief  gaan gebruiken. We voorzien een assortiment van kruiden waarmee we een gans jaar kunnen werken.” Naast kruiden horen ook bloemen … en bijen. Die wil Jan Jacobs ook inzetten. “Bijgevolg gaan we zo’n 80.000 extra werknemers op het dak zetten”, grapt hij. “Eind van de maand worden die er reeds geplaatst zodat we tegen het einde van het jaar al de eerste honing kunnen imkeren.”Jan Jacobs wil het aantal bijen op termijn zelfs optrekken naar 250.000.

Er is een heel programma in de maak waarbij J&M Catering een ruimte ter beschikking stelt voor zijn klanten. “Kookworkshops waarbij de klanten kunnen zien hoe een eventcateraar kookt. Werken met moderne technieken, maar koken op traditionele wijze. Stel, een speech loop uit en het vlees moet langer roze blijven, daarvoor gebruiken we speciale technieken die we aan onze klanten willen aanleren. En onze klanten kunnen tevens zien hoe dat werkt en hoe je eten klaarmaakt voor 1.000 mensen op een kwalitatieve manier”, aldus de zaakvoerder.

Keuken en magazijn van de nieuwe locatie worden in gebruik genomen tegen 1 september, de belevingsruimte rond oktober of november.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69089-11683-48889-event-suppliers-unieke-traiteur-in-antwerpen–jm-catering.html