Het laatste nieuws

Onlangs nam J&M Catering zijn intrek in wat het nieuwe hoofdkwartier zal worden van het catering bedrijf. Het voormalige fabriekspand van snoepjesfabrikant Bonbon Napoleon aan de Boomse steenweg werd volledig gerenoveerd met respect voor de industriële stijl van weleer, waarbij glas- en staalpartijen werden toegevoegd aan beton en baksteen. Erik Wood, CEO van Eventonline ging poolshoogte nemen bij zaakvoerder Jan Jacobs.

“In de vorige gebouwen zaten we te klein. Als je in het magazijn twee paletten moet verzetten om een derde te kunnen verplaatsen, dan is het hoog tijd om ruimer te gaan”, stelt de zaakvoerder. “Ook in de keuken waren de werk- en opslagruimten te klein aan het worden voor het volume dat we elke dag moeten verzetten.” Inderdaad, het bedrijf voorziet dagelijks in de catering voor zo’n tiental events. Dan moet de keuken operationeel blijven. “Hier hebben we wel plaats genoeg”, aldus Jan Jacobs. “Ons nieuwe gebouw telt kantoren en daarnaast keuken en magazijn. We hebben tevens een schrijnwerkerij waar we eigen meubelen maken. We waren echt wel aan extra ruimte toe. Hier beschikken we over zo’n 8.000 m2.”

Alle verbouwingen werden trouwens gedaan op grond van functionaliteit, maar tevens voor het comfort van eigen personeel. “De grote keuken baadt in het licht door een hap uit het dak, er is een centrale binnentuin aangelegd, er werd gezorgd voor spiegelreflectie van de zon zodat we de ganse dag zonlicht hebben.”

Maar de zaakvoerder ging nog een stap verder. Er zijn tevens ruimtes voor sport en ontspanning voor het personeel. “Onze arbeidstaken vragen veel geestelijke en fysieke inspanningen van ons personeel. Daarom werd tevens beslist om toch een gezond evenwicht te creëren. Da’s een investering die we dubbel en dik terugkrijgen in werkenergie en -plezier.”

Het nieuwe HQ van J&M Catering wordt evenwel geen evenementenlocatie. “We plannen enkel workshops te organiseren en zullen opleidingen voor keuken- en zaalpersoneel verzorgen. Verder staat er nog een exclusieve formule van catering in zijn meest creatieve vorm gepland, maar daarover later meer”, licht de zaakvoerder een tipje van sluier.

Uiteraard is er nog wat werk aan de winkel. “De keuken is evenwel volledig af en draait al op volle toeren. De binnentuin heeft tijdens de warme dagen al drie keer dienst gedaan als exclusieve degustatieruimte. Dat is trouwens echt dineren in het hart van de organisatie”, aldus Jan Jacobs.

De komende weken wordt er nog hard verder gewerkt aan de showroom, kantoorruimtes en de degustatielounge.

“Vanaf volgende week zullen we ook kunnen genieten van onze eerste eigen honingoogst”, voegt de zaakvoerder er nog aan toe.

In februari wordt het HQ van J&M Catering pas echt officieel geopend. “Het rode lint wordt doorgeknipt tijdens een zeer exclusieve opening, we vieren dan ook ons 25-jarig bestaan”, aldus nog Jan Jacobs.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/unieke-traiteur-in-antwerpen-jm-catering/