Het laatste nieuws

Onlangs werd Inventus Group boven de doopvont gehouden. De boreling heeft grote ambities en legt de lat hoog om één van de nieuwe grote spelers in de Belgische evenementensector te worden. ‘Nieuw’ is hier eerder een relatief begrip aangezien de groep bekende namen uit de sector bundelt tot één sterk geheel, m.n. Jetset Events, DOCK 3, AEC en Inventus Catering. Olivier Wauters van Eventonline ging langs bij Jimmy Faes voor tekst en uitleg.

“Recentelijk hebben wij met Inventus Group een nieuwe evenementengroep opgericht. Daaronder zitten een aantal entiteiten met activiteiten in de eventsector”, legt Jimmy Faes uit. “We hebben de entiteit ‘DOCK 3’, verschillende zalen met technische faciliteiten die een brede service kunnen bieden naar evenementen toe; daarnaast is er ‘Jetset Events’, dat is het organisatiebureau van de groep, waarbij we de productie binnen ‘DOCK 3’ en locaties over het ganse land op ons nemen. ‘Inventus Catering’ is de catering service van de groep, die zowel op eigen locatie als op verplaatsing actief is. Dan is er ook nog de samenwerking die we hebben met twee andere locaties, m.n. Antwerp Engineering Company (AEC) en NKA in Antwerpen, een hippe locatie op het Zuid.”

‘DOCK 3’ is een multifunctionele eventlocatie met vijf ruimten van verschillende grootte, die allemaal apart kunnen worden ingezet of moduleerbaar aangepast tot één grote zaal. De venue is heel centraal gelegen aan de Antwerpse Ring, vlakbij Metropolis met voldoende parking tot 600 wagens. “DOCK 3 is als locatie vrij uniek, er kan immers een vrij grote groep terecht , van 50 tot 1.200 personen. Bovendien bieden we een totaalpakket aan uitrusting, geluid en licht, LED-scherm van 3 op 4m, keuken en koeling aan prijzen die marktconform zijn”, aldus Jimmy Faes. “Steeds meer bedrijven zijn immers op zoek om budgetvriendelijk een mooi evenement af te leveren.” Bovendien werd DOCK 3 uitgerust met een nieuwe zaal met daglicht voor presentaties met een capaciteit tot 200 personen in theaterstijl. Ondertussen wordt de inkom en transitzone onder handen genomen. Het betreft hier een gemeenschappelijke gang die alle zalen met elkaar verbindt. Hier wordt de look & feel naar kleuren toe aangepast zodat die gemakkelijk aan de klant kunnen worden aangepast. De voorgevel werd aangepast met de nodige visibiliteit en kan nog steeds worden gepersonaliseerd met logo’s indien de klant dit wenst. Kortom, DOCK 3 heeft nu de look & feel van een heuse eventlocatie.

‘Jetset Events’ is een vennootschap die voorheen de uitbating van B2B-events deed van Antwerp Engineering Company (AEC). In het huidige verhaal is Jetset Events het productiebureau dat ook de belangen behartigt van DOCK 3. “Klanten kunnen evenwel hun eigen eventbureau inschakelen”, verzekert Jimmy Faes. “Externe eventbureaus hoeven dus geen schrik te hebben dat het in-house bureau met hun klanten aan de haal gaat. Daar staat onze professionele integriteit borg voor.” Op alle locaties kunnen de klanten tevens hun eigen cateraar inschakelen indien ze dat wensen. Enkel de drankconsumptie blijft steeds onder eigen beheer.

Niet zolang geleden zag ‘Inventus Catering’ het levenslicht. Zoals de naam impliceert, is dit de catering-poot van de groep. “We werkten al enkele jaren samen met Mark Adriaenssens van Pain d’Anvers. Een kleine, maar uitstekende cateraar die voor ons wel op grote opdrachten werkte. Recepties en proclamaties van de Universiteit Antwerpen, de Antwerpse Hogescholen enz. met tevens een breed netwerk inzake KMO’s. Hij heeft de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Wij willen dan weer een goede en eenvoudige catering aanbieden aan mensen die dat verwachten”, aldus Jimmy Faes. “Vandaar ook onze samenwerking die tot ‘Inventus Catering’ leidde. Mark miste de knowhow inzake marketing want zijn prioriteit is achter het fornuis staan. Die konden wij dan weer bieden. Daarom dus Inventus Catering, een nieuwe, frisse identiteit. We zijn nu ongeveer drie maanden ver en hebben al meer dan 20 opdrachten lopen. Het loopt dus vrij vlotjes hoewel we daar qua marketing nog niet veel aan hebben gedaan.”

Verder is er dan nog de nauwe samenwerking met twee bijzondere locaties: Antwerp Engineering Company (AEC) en NKA. “AEC is vrij evident, aangezien we bij wijze van spreken jaar en dag kind aan huis zijn geweest en het verhaal mee hebben opgestart”, vertelt Jimmy Faes. “Dus was het een vrij logische stap om met AEC de nauwere samenwerking aan te gaan, waar wij het volledige proces tot de afwerking en nabriefing van de klant op ons nemen: van sales, marketing, coördinatie, tot productie. Hetzelfde verhaal met NKA.”

Elke locatie biedt zo zijn eigen voordelen, los van de andere. “Ze hebben allemaal een eigen look & feel. Een heel groot voordeel is dat we vandaag klanten hebben die beide locaties willen zien vooraleer ze een beslissing nemen. Bovendien kunnen we ook een alternatief bieden, wanneer één van de venues bezet is. Alles werd ook gecentraliseerd tot één structuur met betere voorwaarden bij de leveranciers waarbij uiteindelijk de klant er goed bij vaart”, aldus Faes.

Totaalconcept A tot Z

“We merken steeds meer dat onze rechtstreekse klanten, zo’n 70%, hun plan moeten trekken”, meent Jimmy Faes. “Ik bedoel dan binnen een bedrijf dat een event wil organiseren die taak bij iemand van het personeel ligt die eigenlijk een andere functie heeft. Deze mensen zijn dus niet gewoon om die zaken te organiseren en hebben daar ook geen tijd voor. Wat wij dan doen, is de ideale combinatie zoeken, door eerst samen het concept te bepalen, want dat vinden ze meestal wel leuk, maar heel het praktische gegeven gaan wij overnemen en we zorgen ervoor dat de klant maar één contactpersoon heeft. Dit verhaal werkt want je ontlast op die manier de klant en we leggen tevens de verantwoordelijkheid bij ons.” Naar de eventbureaus toe is het evenwel een ander verhaal. “Daar gaan we heel bewust aan de zijlijn staan”, stelt Faes. “We laten uiteraard de bureaus hun ding doen en communiceren enkel met het eventbureau en niet met hun klant.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/conferentielocatie-ring-antwerpen-dock-3/