Het laatste nieuws

Onlangs had Erik Wood, CEO van Eventonline een gesprek met catering duizendpoot Henk Verhaest. De voormalige eigenaar en CEO van ‘Gourmet Invent’ stapte na de verkoop van zijn catering bedrijf in 2012 in een nieuw avontuur … of avonturen … Na een tussenstop als CEO van ‘ICC Gent’, richtte hij in 2011 de ‘Community Gent’ op, werd lesgever op de Artevelde Hogeschool in Gent, maar sinds 2014 is hij vooral bezig met ‘Insieme’. Een ‘familie’-project zeg maar, want hij leidt ‘Insieme’ samen met zijn dochter terwijl beide zonen tevens aandeelhouders zijn.

“Insieme staat voor ervaren en resultaatsgericht Hospitality en Food Management met een breed aanbod van zowel conceptueel advies als operationele uitvoering, marketing, financieel en algemeen management”, legt Henk Verhaest uit. “Trouwens, ‘Insieme’ is Italiaans voor ‘samen’. En dat is nu juist de sterke schakel in heel het verhaal: de synergie.” ‘Insieme’ werkt immers samen met verschillende partners waardoor het resultaat van een beter niveau is dan wanneer de individuele partners alles zelf gaan doen. Henk geeft een concreet voorbeeld. “Bij ‘Insieme’ werken wij samen met andere keukens naast onze eigen keuken. Voor bepaalde specialiteiten doen we liever een beroep op de cateraar die daar echt in is gespecialiseerd. We hebben bijvoorbeeld een concept ‘Lekker Gent’. Onlangs hadden we als een klant een groep van zo’n 200-tal vrouwen. We hebben hiervoor samengewerkt met vijf restaurants, allemaal jonge initiatieven, waarvan drie van de vijf werden gerund door vrouwen met elk zijn specialiteit, terwijl wij de logistiek waarnamen.”

Ondertussen opende Henk Verhaest ook ‘Bistro Insieme’. De bistro vind je terug in industriezone Axxess Park in Merelbeke. Het pand huisvestte tot voor kort een bedrijfsrestaurant, maar daar is niks meer van terug te vinden. Een gezellige bistro waar zakenlui tijdens hun lunchpauze even kunnen onthaasten met een gezonde en kwaliteitsvolle lunch is er nu in de plaats gekomen. “Op het vlak van bedrijfscatering wilden wij met ‘Insieme’ ook iets nieuws lanceren”, aldus Henk. “Het basisconcept waarvan we vertrekken, is de klanten zo veel mogelijk de kans geven om zelf te kiezen. Zo bieden we zo’n 5 à 6 verschillende soorten brood, serveren we zeer gevarieerde salades die de klanten zelf kunnen samenstellen. Het volume bepaalt de prijs. Bovendien bieden we alle dagen een dagschotel (8,50 €) aan – een vegetarische en niet-vegetarische – en een premium schotel (13,50 €). Alles wordt zelf klaargemaakt. Zelfs de préparé draaien we zelf. We werken trouwens alleen met verse producten, allemaal streek- en seizoensgebonden.”

In de vier weken dat ‘Bistro Insieme’ open is, stijgt het aantal klanten. “We zetten reeds de volgende stap”, vertelt Henk. “We starten met de implementatie van een webshop online waar mensen op voorhand de maaltijden kunnen kiezen die ze willen, ze betalen dan online en vanaf 12h00 staat hun bestelling klaar om in de Bistro af te halen.”

‘Bistro Insieme’ kan zelfs als MICE-venue worden gebruikt want naast het aangename interieur is het gebouw tevens uitgerust met de nodige faciliteiten zoals wifi, goede akoestiek, grote parking, groot terras en keuken.

Popup Sportsbar

Met de sportzomer die zich aankondigt en onlangs van start ging met de kick-off van het EK voetbal in Frankrijk werkt ‘Insieme’ samen met ‘Altar Gent’. Dat is een unieke venue in een oude kerk. “Vanaf de start tot de finale van het EK zijn we telkens open tijdens de matchen die we ook uitzenden op groot scherm, inclusief aparte zithoekjes met schermen waarop gelijktijdig gespeelde matchen worden getoond of een ander sportevent, zoals bijvoorbeeld de Tour de France of Wimbledon”, aldus nog Henk Verhaest. De Popup Sportsbar staat in de mooie binnentuin van deze aparte venue gedurende de ganse maand juni en de toegang is gratis.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69089-11683-49206-event-suppliers-traiteur-regio-oost-vlaanderen–insieme.html