Het laatste nieuws

‘Hotel Mercure Amsterdam City’ is strategisch goed gelegen, vlakbij de autosnelweg en nog net niet in het drukke stadscentrum. Bovendien werd het hotel pas twee jaar geleden volledig gerenoveerd. Olivier Wauters van Eventonline praatte er met Ad Hoondert, de General Manager van het hotel.

“Als Mercure gaat renoveren dan doen we dat voor elke locatie afzonderlijk met een architect en ontwikkelen we een heel concept. Een volledig andere werkwijze bijvoorbeeld dan bij Novotel of Ibis, waar de concepten door de hoofdzetel worden opgelegd en waaraan we ons moeten houden”, stelt Ad Hoondert. De opdracht die de architect hier heeft gekregen, is van twee gebouwen één maken, want dit waren twee verschillende torens met twee verschillende begane gronden. En da’s heel goed gelukt.”

Maar nog belangrijker voor de General Manager is de juiste sfeer die werd gecreëerd. “Wij hebben de opdracht gegeven om een zeer huiselijke sfeer uit te stralen met heel veel nissen, hoekjes, zitbanken, en da’s ontzettend goed gelukt.”

Het hotel telt 15 vergaderruimten, met als grootste capaciteit 250 personen in één zaal. Alle zalen hebben bovendien daglicht.

Ook de bar heeft een belangrijke functie. “De bar moest het centrale punt zijn van de begane grond. Vanuit alle hoeken zie je de bar. Rond de bar zwemmen vissen, dat is dan de link naar Nederland, het land van de haringen, de geveltjes van Amsterdam … dat zie je allemaal terug hier. De golfbeweging symboliseert dan weer de befaamde Amsterdamse grachten”, legt Ad Hoondert verder uit.

Het hotel is zeer strategisch gelegen en houdt bovendien een unieke troef achter de hand. “We zitten aan de toegangsweg naar het centrum van Amsterdam, dichtbij een metrostation, wat een goede verbinding naar het stadscentrum en naar luchthaven Schiphol betekent. We liggen bovendien vlak aan het water, en bieden onze gasten bijgevolg een vaarverbinding met de boot naar het centrum toe, wat toch wel uniek is. Uitstappen kan dan bij het treinstation of bij het Huis van Anne Franck, hartje centrum. Een mooi tochtje zonder file”, aldus de General Manager. “Bovendien kunnen we boten inzetten voor groepen die in ons hotel verblijven. Da’s natuurlijk leuk voor een extern programma, na de vergadering naar de stad voor een toeristische attractie of restaurantbezoek.”

Daarnaast heeft het hotel tevens een hele grote parking, wat een grote luxe betekent in een stad als Amsterdam met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Bovendien ligt het hotel vlakbij congresgebouw RAI. Een interessante uitvalsbasis dus voor wie zaken doet in Amsterdam.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conferentiehotel Amsterdam – Mercure Amsterdam City