Het laatste nieuws

Green Key is een vrijwillig eco-label dat toegekend wordt aan meer dan 2.500 hotels en andere ondernemingen in 55 landen. En weet je wat?! Sinds kort maakt ook Hotel BLOOM! deel uit van dit selecte gezelschap. En daar is het Brusselse hotel bijzonder trots op!

De Green Key award is de belangrijkste standaard voor uitmuntendheid op vlak van milieuverantwoordelijkheid en duurzaam ondernemen binnen de toeristische industrie. Dit prestigieuze eco-label geeft aan dat bedrijven inzake infrastructuur voldoen aan de strikte criteria die door de Foundation for Environmental Education zijn vastgesteld. Het label staat voor de belofte aan de klanten dat het hotel, door te kiezen om bij het Green Key-etablissement te blijven, helpt om op milieuvlak het verschil te maken.

Green Key streeft ernaar om:
het toepassen van milieuvriendelijke en duurzame werkmethoden en technologieën in de ondernemingen te verhogen en daarbij het algemene gebruik van grondstoffen te verminderen.
het bewustzijn te verhogen en gedragsveranderingen te creëren bij gasten, medewerkers en leveranciers van toeristische bedrijven.
Hotel BLOOM! neemt al verschillende jaren meerdere groene initiatieven:

Energie
Natuurlijk gas is de energiebron voor het verwarmen van de infrastructuur en het water van het hotel. Om de CO2-uitstoot te verminderen wordt geen gebruik gemaakt van geen oliebrandstof of diesel.
Hotel BLOOM! maakt gebruik van milieuvriendelijke groene elektriciteit. Hoewel duurder, vermindert het verder de CO2-uitstoot.
Het gebruik van airco wordt beperkt via een automatisch kloksysteem.
Water

Alle schoonmaak- en wasproducten die in het hotel worden gebruikt, zijn veilig en niet belastend voor het milieu.
De vetten (in afvalwater) worden gefilterd door speciale trays en verzameld door een geregistreerd bedrijf. De firma vernietigt ze dan op een milieuvriendelijke manier, de trays worden behandeld met enzymen.

Afval
Lampen, batterijen en elektrische apparaten worden door Recupel verzameld.
Verf en soortgelijke producten worden verzameld in containers.
Papier, karton, glas en restafval worden afzonderlijk verzameld.
www.hotelbloom.com

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Uniek vergadering concept – Hotel BLOOM