Het laatste nieuws

Het bekende Hotel Beveren heeft gisteren de deuren geopend van het nieuwe restaurant Nest. De naam is een knipoog naar de toekan in het logo van het hotel. Het restaurant is huiselijker ingericht, maar tegelijk is het aantal couverts opgetrokken van 160 naar 200. Na de winter start namelijk de bouw van een nieuwe vleugel met zestig kamers.

Burgemeester Marc Van de Vijver en zaakvoerder Tim Van der Valk mochten donderdagavond het nieuwe restaurant openen. De voorbije jaren werd heel wat geïnvesteerd in het hotel. Zo was er de komst van sushibar Ozzo, die meteen opgenomen werd in Gault&Millau en opende ook wellnesscentrum Boost. Met Nest wordt de vernieuwingsoperatie nu verdergezet. “Als hotel moeten we veel zitjes kunnen aanbieden in het restaurant, maar tegelijk wilden we een huiselijke sfeer creëren”, legt Van der Valk uit. “Blikvangers zijn de centrale bar en de open keuken waar we één keer per week aan ‘live cooking’ zullen doen. In het nieuwe restaurant is het aantal zitplaatsen bovendien opgetrokken van 160 naar 200.”

Uitbreiding
Hotel Beveren stoomt zich hiermee ook al klaar voor de uitbreiding met zestig kamers. “We wachten nog op de bouwvergunning, maar hopen na de volgende winter te kunnen starten. De nieuwe vleugel zal vijf verdiepingen tellen. Er komen zogenaamde ‘executive rooms’, die met 32 vierkante meter een pak groter zijn dan de huidige kamers van 26 vierkante meter. De vip-suite zal zelfs 60 vierkante meter groot zijn. Er komen ook tien studio’s en enkele familiekamers. We hebben namelijk ook veel zakelijk cliënteel dat hier langere tijd verblijft. Het gaat bijvoorbeeld om buitenlandse technici die enkele maanden aan de slag zijn in het havengebied. Hen willen we graag wat meer comfort aanbieden en bijvoorbeeld ook de mogelijkheid aanbieden om kledij te wassen en te strijken.”
De bouw van de nieuwe vleugel zal twee jaar duren. (PKM)

Bron: HLN.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Vergaderlocatie in Beveren – Van der Valk Hotel Beveren