Het laatste nieuws

Hotel Amigo, een hotel van Rocco Forte, en Fulvio Pierangelini, de vermaarde Italiaanse chef-kok die er al jarenlang een eenvoudige, strakke keuken serveert, zetten de toon voor een nog gezondere en genereuzere voeding. Ze kondigen namelijk een samenwerking aan met bestsellerauteur Pascale Naessens, het boegbeeld van de evenwichtige natuurlijke voeding, voor een nieuw menu in Bar Amigo, de bar met Belgische ‘casual-chiquesfeer’ in het historische hart van Brussel.

De nieuwe menukaart van Bar Amigo, Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish, is beschikbaar vanaf 12 oktober 2016 en zal een weerspiegeling zijn van het seizoen én van Pascales pure eten ‘dat je gelukkig maakt’. Haar creaties zijn niet alleen gezond en voedzaam, maar bovenal een genot voor alle zintuigen: de smaakzin, dankzij de kwaliteit en buitengewone versheid van de aangeboden producten; het gezicht, dankzij het fraaie serviesgoed, dat van a tot z door Pascale zelf is ontworpen en waarin de gepresenteerde gerechten prachtig tot hun recht komen; de reukzin, dankzij de aroma’s die elke compositie in het bord vrijgeeft; de tastzin, dankzij het verfijnde aardewerk en de groenten die soms zelfs heerlijk met de vingers kunnen worden geproefd; en tot slot het gehoor, dat blij wordt van de smaakexplosies van al die vakkundig georkestreerde ingrediënten.

‘Rocco Forte Nourish’ is de gloednieuwe formule voor het gezonde aanbod van alle RoccoForte-hotels. Deze formule bevordert een gezonde levensstijl en biedt de gasten evenwichtige maaltijden om aan te geven dat het ook op reis mogelijk is om gezond te blijven eten. Dit programma in partnerschap met een aantal bekende ambassadeurs en chef-koks met aandacht voor gezond eten is zowel bedoeld voor toeristen als voor lokale foodies die houden van gezond eten.

Voor Bar Amigo begon alles bij een ontmoeting, een emotie … Fulvio Pierangelini ontdekte Pascale Naessens via haar kookboeken. Hij voelde zich meteen aangetrokken tot haar visie op eten, haar bijzondere aandacht voor de producten en het belang dat ze hecht aan de combinaties in haar gerechten. Fulvio wilde haar graag ontmoeten, en vroeg of Pascale een informele afspraak met hem wilde maken van ongeveer een uur. Al snel voelden ze echter dat er iets aan het gebeuren was, een emotie, een verstandhouding, een drang om samen iets te creëren en hun passie te delen met anderen. Een heuse ‘coup de foudre’ door een gemeenschappelijke passie: heerlijk eten.

Al snel ontstaan plannen voor een samenwerking. Ze overlopen samen de talloze recepten die Pascale ontwikkelde, en Fulvio selecteert er een aantal om te serveren in Bar Amigo. Twee orkestleiders aan het hoofd van eenzelfde project, dat liefhebbers voor het eerst de mogelijkheid zal bieden om Pascales gerechten te komen proeven. Bar Amigo blijft immers de enige plaats waar mensen kunnen kennismaken met haar creaties.

Pascale Naessens is de best verkopende auteur van België en heeft inmiddels al zeven boeken op haar palmares, die stuk voor stuk bestsellers zijn. Hierin bewijst ze dat gezellig genieten wel degelijk te combineren valt met gezond eten. “Gezond eten betekent voor mij niet minder eten of inboeten aan smaak. Integendeel, het betekent voor mij net meer eten, met meer afwisseling en meer smaak.” Pascale koestert niet alleen een passie voor koken en gezondheid, maar is ook een gerenommeerd keramiste. Haar serviesgoed wordt wereldwijd verkocht onder de merknaam ‘Pure by Pascale Naessens for Serax’.

Fulvio Pierangelini doorkruist heel Europa om advies te geven in de restaurants van de Rocco Forte-hotels. Hij wordt gerespecteerd door zijn collega’s wereldwijd en is geen man van compromissen. Voor hem telt alleen het product. Hij selecteert en respecteert het, en praat er soms zelfs tegen. Voordat hij chef-kok werd in de keuken van de Rocco Forte Hotels, stond hij 28 jaar lang aan het fornuis van zijn eigen restaurant ‘Il Gambero Rosso’ in San Vincenzo (Livorno), waar hij heeft bewezen dat een sterrenkeuken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Het herfst-wintermenu Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish, ontwikkeld door Pascale Naessens voor Hotel Amigo, ziet er als volgt uit:

Tartaar van bloemkool, grijze garnalen en zwarte truffel € 23
Soep van rode kool, ricotta € 12
Linzen, wortelen en aardappelen € 15
Omelet met portobello-champignons en kruiden € 12
Zeewolf en venkel in papillot € 33
Kipfilet met sperziebonen € 24

Reservaties:
T: +32 (0) 2 547 4719
E: cferrigno@roccofortehotels.com

Openings uren Bar Amigo:
Dagelijks van 10.00 tot 01.00 uur.
Het menu ‘Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish’ is dagelijks verkrijgbaar van 12.00 tot 14.30 uur en van 19.00 tot 22.30 uur

L’Hotel Amigo, un hôtel Rocco Forte et Fulvio Pierangelini,  le célèbre chef italien aux commandes de ses fourneaux et qui depuis toujours propose une cuisine simple et rigoureuse, donnent le ton d’une alimentation encore plus saine et généreuse, en présentant leur collaboration avec Pascale Naessens, la figure de proue de l’alimentation naturelle équilibrée et célèbre auteur à succès,  au travers d’un  nouveau menu au Bar Amigo, qui offre une atmosphère « casual-chic » belge au cœur du centre historique de Bruxelles.

La nouvelle carte du Bar Amigo « Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish », disponible dès le 12 octobre 2016, reflète la saison et la cuisine « qui fait du bien » de Pascale, qui au-delà de ses vertus en terme d’alimentation, séduit tous les sens. Le goût bien entendu, grâce à la qualité et l’extrême fraîcheur des produits proposés, la vue par la jolie vaisselle créée de toute pièce par Pascale et qui sert d’écrin pour ses présentations, l’odorat par les parfums qui se dégagent de chaque composition, le toucher par la céramique délicate ou le légume que l’on prendra plaisir à déguster du bout des doigts et l’ouïe enfin,  qui se réjouit de l’explosion en bouche de tous les ingrédients savamment  mis en musique.

« Rocco Forte Nourish » est une toute nouvelle formule englobant l’offre bien-être de l’ensemble des hôtels Rocco Forte qui inspire des habitudes saines et veille à proposer à leurs hôtes des repas équilibrés, pour les encourager à garder à l’esprit qu’il est possible  de voyager tout en mangeant sainement. Ce programme créé en partenariat avec des ambassadeurs renommés et des chefs attentifs à la santé, est destiné aux voyageurs, mais aussi aux foodies locaux amateurs de cuisine bien-être.

Pour le Bar Amigo, tout part d’une rencontre, d’une émotion… Fulvio Pierangelini découvre Pascale Naessens au travers de ses ouvrages. Il est séduit par sa vision de la cuisine, de l’affection particulière qu’elle porte aux produits et de l’importance qu’elle accorde à l’association dans ses compositions. Fulvio veut la rencontrer, il sollicite Pascale pour un rendez-vous  informel qui devait durer à peine une heure, mais très vite, ils sentent qu’il se passe quelque chose, une émotion, une compréhension, une envie de créer ensemble et de partager la passion qui les unit. On parlera d’un coup de foudre lié à une passion commune: la générosité.

Vient ensuite le projet d’une collaboration. Ils parcourent la multitude de recettes élaborées par Pascale. Fulvio en sélectionne quelques-unes qu’il proposera au Bar Amigo. Deux chefs d’orchestre aux commandes d’un même projet qui pour la toute première fois offrira aux amateurs l’opportunité de déguster la cuisine de Pascale, puisque le Bar Amigo reste l’unique endroit où l’on peut découvrir ses créations.

Auteure la plus vendue en Belgique, Pascale Naessens compte aujourd’hui sept livres à son actif, tous des best-sellers. À travers ceux-ci, elle prouve qu’il est possible d’allier convivialité, plaisir et santé. « Manger sainement n’est pas pour moi synonyme de manger moins, triste et sans goût, mais au contraire de manger plus, avec plus de variété et de saveur ». Au-delà de ses passions pour la cuisine et la santé, Pascale est une céramiste réputée. Sa vaisselle de table est vendue dans le monde entier sous la griffe « Pure » by Pascale Naessens for Serax.

Fulvio Pierangelini quant à lui, parcourt l’Europe pour conseiller les restaurants des hôtels Rocco Forte. Respecté par ses pairs dans le monde entier, il n’est pas homme de compromis. Pour lui, seul le produit compte. Il le sélectionne, le respecte, lui parle même parfois. Pendant 28 ans, avant de devenir Chef des cuisines pour Rocco Forte Hotels,  il ne s’est jamais éloigné des fourneaux de son restaurant « Il Gambero Rosso » à San Vincenzo (Livorno) où il a démontré qu’une cuisine étoilée n’a pas besoin d’être compliquée.

Le menu Automne-Hiver  « Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish », élaboré par Pascale Naessens pour l’Hotel Amigo comprend :

Tartare de chou-fleur, crevettes et truffe 23€
Soupe de chou rouge, ricotta 12€
Lentilles, carottes et pommes de terre 15€
Omelette aux champignons 12€
Loup de mer et fenouil en papillote 33€
Poulet laqué aux haricots24€

Réservations:
T: +32 (0) 2 547 47 19
E: cferrigno@roccofortehotels.com

Heures d’ouverture Bar Amigo:
Tous les jours: de 10h00 à 01h00 du matin
Menu « Pascale Naessens for Rocco Forte Nourish »  disponible tous les jours:
de 12h00 à 14h30 et de 19h00 à 22h30

Suivre cette clientèle aussi Eventonline:
http://www.eventonline.be/fr/detail/hotel-5-etoiles-a-bruxelles-rocco-forte-hotel-amigo/