Het laatste nieuws

HOGENT zet een belangrijke stap naar de toekomst van onderwijs en onderzoek door de implementatie van de nieuwste draadloze technologie, 5G en is de eerste hogeschool in België die een 5G-netwerk breed zal inzetten om impact te maken op tal van sectoren.

Als voorloper op het gebied van digitale innovatie erkent HOGENT de cruciale rol van 5G in het uitbouwen van een toekomstbestendig onderwijs- en onderzoekslandschap.

Het 5GENIUS-project, ontwikkeld in samenwerking met toonaangevend technologiebedrijf Citymesh, belooft een transformatieve impact te hebben op alle betrokken partijen. HOGENT is ervan overtuigd dat 5G een enorme meerwaarde biedt voor studenten, onderzoekers, medewerkers en externe bedrijven die willen profiteren van de ongekende mogelijkheden die deze technologie met zich meebrengt.

Dit heeft geleid tot een gezamenlijke indiening van een projectvoorstel bij de Europese Commissie, waarbij HOGENT en Citymesh zich inzetten voor de realisatie van een privaat, campus breed 5G-netwerk.

Het is dan ook met trots dat we kunnen aankondigen dat het 5GENIUS-project het enige Belgische initiatief is dat is goedgekeurd voor financiële ondersteuning in de tweede fase van de oproep1.

Draadloze connectiviteit voor succesvolle evenementen – Citymesh