Het laatste nieuws

Op wandelafstand van het drukke stadscentrum van Grimbergen kom je terecht in een stukje rustige natuur waar het leuk vertoeven is om te vergaderen of te feesten: Salons De Romree. Erik Wood, CEO van Eventonline had er een gesprek met zaakvoerder Sofie Waldeyer, die naast deze locatie bij Grimbergen bovendien Hof Ter Musschen in Sint-Lambrechts-Woluwe uitbaat. Zo’n tien jaar geleden nam zij Hof Ter Musschen over, na het faillissement van Sabena. Immers, de kantoren van de ter ziele gegane luchtvaartmaatschappij waren ondergebracht op deze locatie. “Sabena had de locatie in erfpacht. Na het faillissement hebben wij dat erfpacht overgenomen voor een periode van 25 jaar”, legt Sofie Waldeyer uit. “Dat is ook de reden waarom wij Salon De Romree erbij genomen hebben. Zes jaar geleden hadden we de opportuniteit om het over te nemen, en dat paste toen perfect in het plaatje want binnen 15 jaar loopt het erfpacht van Hof Ter Musschen af tenzij we het kunnen overnemen van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Is dat niet het geval, dan hebben we Salon De Romree nog steeds als back-up plan.”

De komende 15 jaar zal er een synergie zijn tussen beide locaties. “Als één van de twee locaties volzet is, kunnen wij onze klanten naar de andere locatie doorverwijzen. Beide locaties zijn amper zo’n 10-tal minuten van elkaar verwijderd.”

Hof Ter Musschen vertegenwoordigt een bezetting van 80% B2B en 20% B2C (trouwfeesten, communiefeesten, familiefeesten), bij Salons De Romree bedroeg dit oorspronkelijk 50 % B2B en 50 % B2C. “Echter, door de investeringen die we hebben gedaan, merken we evenwel een geleidelijke evolutie naar een verhouding van 65 % B2B en 35 % B2C”, aldus Sofie Waldeyer.

Hof Ter Musschen telt acht verschillende zalen, volledig uitgerust met de nodige faciliteiten. Vergaderingen van 10 tot 200 personen kunnen er gemakkelijk plaatsvinden. “Voor elk evenement zorgen we voor een persoonlijke aanpak”, aldus de zaakvoerder. “Wat aantallen betreft, proberen we flexibel te zijn zolang het comfort van de klant wordt gerespecteerd.” Salon De Romree is uitgerust met vier grote hoofdsegmenten. Elk hoofdsegment kan worden onderverdeeld in verschillende zalen. Alle zalen hebben bovendien daglicht en grenzen aan de tuin.

Voor beide locaties is er voldoende parking. Bovendien is er voor Hof Ter Musschen de uitwijkmogelijkheid naar de evenwel betalende parking van Universitair Ziekenhuis Sint Lucas. Ook voor Salon De Romree zijn er uitwijkmogelijkheden, met name de gemeentelijke parking of gewoon in de straat.

Zowel Hof Ter Musschen als Salon De Romree zijn allebei beschermde gebouwen en bijgevolg unieke locaties.

“Wij hebben steeds een luisterend oor voor onze (potentiële) klanten”, aldus Sofie Waldeyer. “Toekomstige klanten kunnen steeds rekenen op een snel antwoord inzake offertes. Wij zijn graag proactief en proberen elke aanvraag binnen het uur te beantwoorden.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-47506-meeting-rooms-prachtige-congres-en-seminarieruimte–hof-ter-musschen.html