Het laatste nieuws

Het Hilton Brussels Grand Place bevestigt zijn engagement voor Brusselse kunst vanaf maart met werken van kunstenaar François Coorens.

Artistiek engagement in het hart van de stad

Dit hotel in het hart van Brussel, met een passie voor kunst en families, vernieuwt elk jaar zijn artistieke engagement in samenwerking met een lokaal talent. Dit genereuze initiatief strekt zich uit tot ongeveer veertig van de binnenruimtes van het hotel, waaronder het Sentro restaurant, en creëert een krachtige emotionele band en een persoonlijke relatie tussen het etablissement en zijn gasten, waardoor de culturele ervaring van elk verblijf wordt verrijkt.

“Onze intentie gaat verder dan alleen het tentoonstellen van gerenommeerde kunstenaars; het is het ondersteunen van een creatieve scene die leven en betekenis geeft aan onze galerie. De artistieke signatuur van François past perfect bij het gezellige, gezinsvriendelijke en luxe popcultuurgevoel van het hotel”. Ellen Deboeck, algemeen directrice

Ontmoeting met François Coorens

De artistieke stijl van François Coorens beperkt zich niet tot street art, waarvan de connotaties reductief kunnen zijn, of tot pop art, die media-iconen gebruikt, ook al laat hij zich inspireren door muzes met afwijkende interpretaties. Zijn werk speelt met stencileffecten, felle kleuren en een artistieke vrijheid die soms breekt met de traditionele kaders van de kunst.

Bij het bespreken van zijn invloeden noemt de Belgische kunstenaar Ida Tursic & Wilfried Mille, Johannes Vermeer en Christopher Wool, wat het belang illustreert van de Vlaamse Meesters in het verankeren van hedendaagse kunst. Aan de hand van beelden uit de bioscoop, van het podium, van gezichten uit Stars Wars en van supermodellen presenteert Coorens in het Hilton een collectie die bestaat uit zo’n veertig popmuzikanten en een dozijn doeken geïnspireerd op het Empire tussen twee tegenaanvallen.

Praktische informatie

De werken worden opgehangen op strategische locaties zoals de lobby, het restaurant, de ontbijtruimte en de executive lounge: waar we ook lopen, we komen kunst tegen. Alle werken zullen te koop zijn, met een QR-code die een video opent van de kunstenaar die vertelt over zijn creatief proces. Je kunt passeren, weer passeren, glimlachen en nadenken voor de muzen, in een museum dat levendig is en, net als de werken, bewoond.

Ontmoetingen en interviews met de kunstenaar zijn mogelijk vanaf maart 2024. 

De tentoonstelling loopt tot maart 2025, met werken op groot formaat, waarvan sommige nog nooit eerder te zien zijn geweest. De vernissage op 21 maart onthult een aantal exclusiviteiten voor kunstliefhebbers.

Over Hilton

Het Hilton Brussels Grand Place, ideaal gelegen in de historische wijk van Brussel, heeft zichzelf gevestigd als een essentiële referentie in de Europese hoofdstad. Met 236 kamers die een uitzonderlijk uitzicht bieden over het bruisende hart van de stad, onderscheidt dit uniek gestileerde etablissement zich door zijn toewijding aan gezinnen, waaronder stapelbedden, een wereldprimeur voor Hilton. Als actieve speler in het culturele landschap werkt Hilton Grand Place jaarlijks samen met een aantal Belgische kunstenaars en biedt hen de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen in verschillende binnenruimtes van het hotel. Het hotel richt zich sterk op duurzaamheid en heeft zonnepanelen, vermindert het gebruik van chemicaliën en past milieuvriendelijke praktijken toe. Het Hilton Brussels Grand Place belichaamt een gezinsvriendelijke sfeer en biedt een uitzonderlijke ervaring in een toegewijde omgeving.

Conferentiehotel in Brussel – Hilton Brussels Grand Place