Het laatste nieuws

J&M Catering uit Aartselaar is officieel de nieuwe uitbater van het Kasteel. Het bedrijf, gespecialiseerd in eventcatering, wordt daarmee de nieuwe vennoot van Karl Mortelmans die het Kasteel al sinds 1998 huurt van de gemeente. De vorige vennoot van Mortelmans, Mark Kohlberger, hield het na twee maanden al bekeken wegens onoplosbare geschillen.

“Ik bevestig dat wij inderdaad de exploitatie van het Kasteel op ons nemen”, zegt Jan Jacobs, CEO van J&M Catering. “De contracten werden gisteren ondertekend en gefinaliseerd. Volgende week gaan we naar de notaris om een vennootschapsexploitatie op te richten. Het contract loopt voor zolang de overeenkomst met de gemeente duurt, dus nog achttien jaar.” Al zou dat nog wel eens kunnen wijzigen. In juli vorig jaar raakte bekend dat het contract tussen de gemeente en Karl Mortelmans al afloopt in juni 2017.

Opfrissen

J&M Catering zal verspreid over vijf jaar maar liefst 500.000 euro aan investeringen doen in het Kasteel. “Dat bedrag kan zelfs oplopen tot 750.000 euro”, gaat Jacobs verder. “Die investeringen hebben we zelf voorgesteld. Met J&M hebben we een bepaalde manier waarop we een exploitatie willen doen en feesten willen geven. Het Kasteel heeft nood aan investeringen en opfrissing. Als we ons etiket willen kleven op het Kasteel, dan moet het ook correct zijn.”

Brunch

De zaken die J&M wil veranderen, moeten nog besproken worden met de gemeente. “We willen het Kasteel gewoon wat opfrissen en hedendaagser maken, rekening houdend met een moderner interieur en kleuren. Dat is in het Kasteel wat achterop gebleven. Alle veranderingen zullen gebeuren met de architect van de gemeente. We willen gemeenschappelijke belangen nastreven en het Kasteel opnieuw in al zijn glorie herstellen.” Ook de huurprijs van 20.000 euro per maand aan Karl Mortelmans blijft behouden.

Voor wie een feest of huwelijk gepland heeft in de toekomst, verandert er dus niets. “Sinds gisteren zijn we al aan de slag in het Kasteel. Een dagexploitatie is niet haalbaar met het zicht dat ik nu heb op de agenda. We hebben al veel vergaderingen en communie-of trouwfeesten gepland staan. Zondag is voor ons altijd een rustigere dag en die willen we dan benutten om er een brunch te brengen voor het publiek. Dat doen we ook al op andere locaties en dat is altijd al een succesformule geweest.” J&M Catering is bekend van onder andere Kinepolis, Café Local, Stuurboord en La Riva. Momenteel worden er al herstellingswerken uitgevoerd aan het Kasteel. Sinds begin maart is men bezig met de vervanging van het het leien dak, de goten en het lood-en zinkwerk van het kasteel. Die werken verlopen spoedig. De voorzijde van het Kasteel zou tegen 11 mei alweer stellingvrij moeten zijn. Daarna begint met met de zij- en achterkant van het Kasteel.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-47437-meeting-rooms-vergaderen-in-een-kasteel–kasteel-van-brasschaet.html