Het laatste nieuws

Toonaangevende event- en hospitality cateraars Gourmet Invent en Amalthea gaan vanaf april structureel samenwerken. Beide bedrijven zijn reeds jaren een vaste waarde in de top 5 van de Belgische cateraars. Met samen meer dan 75 jaar ervaring biedt het partnership heel wat nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

De activiteiten van topcateraars Gourmet Invent en Amalthea sluiten naadloos op elkaar aan. Geografisch gezien laat de nieuwe en verregaande samenwerking de beide partners toe om heel Vlaanderen en Brussel te bedienen. Tegelijkertijd schept het kansen om nog meer in te zetten op het sports & leisure segment in België, een activiteit waar Compass Group internationaal sterk staat en ook Gourmet Invent op nationaal vlak heel wat betekent.

Koen Meeusen (Amalthea): “De markt verandert steeds sneller en met dit partnership kunnen we hier flexibeler en klantgerichter op inspelen. Ook op culinair en organisatorisch vlak zullen we elkaar sterker maken. De centrale ligging van Amalthea in Antwerpen maakt dat heel Vlaanderen en Brussel vlot bereikbaar zijn. Door de samenwerking met Gourmet Invent, onderdeel van een internationale groep, zullen we deze mogelijkheden nu ook ten volle kunnen benutten. Wat betreft stabiliteit en continuïteit zorgt het partnership voor zekerheid.

Bart Vandendooren (Gourmet Invent): “Met deze overeenkomst verstevigen we nogmaals onze positie als event cateraar. Samen met Amalthea kunnen we een nog sterkere poot uitbouwen in de regio Antwerpen en Limburg. De ligging van Amalthea’s productieruimte is daar uitermate geschikt voor. Qua activiteiten sluiten we ook naadloos op elkaar aan. Het is trouwens niet onze bedoeling de eigenheid van Amalthea te veranderen, maar om ze net door onze complementariteit te versterken.”

Over Amalthea

Het Antwerpse familiebedrijf Amalthea verzorgt al meer dan 35 jaar topcatering op de meest uiteenlopende events vooral B2B, maar zeker ook B2C. Amalthea is vooral bekend van de VIP-catering in het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena. Amalthea is ook de vaste partner van de Antwerp Giants, de European Open Tennis, de finales van de Bekers van België Basket en Volleybal.
In 2017 opende Amalthea een nieuwe, 1350 m2 grote productieruimte in Wijnegem waar volgens de modernste en meest duurzame technieken gewerkt wordt.
Met ongeveer 15 vaste werknemers heeft het bedrijf een stabiele jaaromzet van om en bij de 4 miljoen euro.

Over Gourmet Invent

Gourmet Invent behoort al jaren tot de top 3 in de Belgische cateringwereld. Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring en een uitstekende reputatie op vlak van private events, hospitality catering en corporate events. Het is vooral bekend als huiscateraar van Waregem koerse, Jumping Mechelen, de Ghelamco Arena (AA Gent), het Jan Breydelstadion (Club Brugge), het Regenboogstadion (Zulte Waregem) en het Bosuilstadion (Royal Antwerp FC). Het werkt bovendien samen met een zeventigtal partnerlocaties over heel België, waaronder ICC Gent, Hippologgia, Brussels Expo en Flanders Expo.

Gourmet Invent verhuisde recent (Januari 2021) naar een gloednieuwe productieruimte in Nazareth, bij Gent. Het bedrijf stelt 60 medewerkers tewerk en heeft een jaaromzet van 13 miljoen euro.

Creatieve cateraar Oost-Vlaanderen – Gourmet Invent