Het laatste nieuws

Roei for Life is een goed doel actie van The Outsider Coast uit Nieuwpoort in het kader van Music for Life & de Warmste Week.
In 2016 krijgt Roei for Life een echte reboot, maar het opzet blijft hetzelfde. Met 10-persoons kano’s roeien de deelnemers van de Kust naar Boom maar daar blijft het niet bij. Een heus 4-daags feest gevuld met allerlei optredens op de verschillende locaties maakt het programma compleet.

2016 is een feestjaar voor The Outsider Coast uit Nieuwpoort want ze vieren hun 20-jarig bestaan! Sinds 1996 organiseert The Outsider Coast outdoor teambuildings, events en activiteiten langs de Belgische Kust. Om dit feestjaar af te sluiten krijgt hun goed doel actie een volledige reboot : Roei for Life XXL 2016 !

Het idee van Roei for Life ontstond begin december 2007,  toen Music for Life in het teken van water stond. Aangezien water ook een centrale rol speelt in het leven van een buitensportorganisator aan de Belgische kust, was een actie op het water onvermijdelijk.

De eerste concrete invulling kwam er wanneer Music for Life de eerste maal in Gent werd aangekondigd, namelijk december 2008.
Deze eerste editie van Roei for Life was een onverhoopt succes waarbij 50 deelnemers de eindmeet haalden en uiteindelijk een recordbedrag van € 13029 aan het Glazen Huis presenteerden.
In 2009 stonden de deelnemers alweer te springen om opnieuw richting Gent te roeien. Uiteindelijk kwamen zo’n 100 roeiers een cheque van € 20.000 afgeven. Deze tweede editie werd vooral gekenmerkt door het varende festival met constante live muziek op het achterdek van het schip Jeanne Panne.
Ook in 2010 en 2011 was Roei for Life prominent aanwezig als één van de grotere & spontane acties ten voordele van Music for Life.
Hoog tijd dus om deze legendarische actie nieuw leven in te blazen!

Roei for Life XXL 2016 wordt georganiseerd ten voordele van Anvasport, Anders Validen Sporten : een organisatie die zich inzet voor mensen met een motorische handicap. Door een brede waaier van verschillende sporten en vakanties (bv zit-ski vakanties)  probeert Anvasport het isolement te doorbreken en dat zonder meerkost ten opzichte van valide personen.
Een organisatie die dan ook nauw aan het hart ligt van The Outsider Coast die zelf outdoor activiteiten aanbiedt en op regelmatige basis Anvasport op verschillende initiaties trakteert.

Op zaterdag 17 december om half acht ’s ochtends starten de deelnemers en heel wat sympathisanten op een 4-daagse gesponsorde kanotocht van Oostende naar De Schorre in Boom, het epicentrum van de Warmste Week.
In grote kano’s, van ongeveer 10 personen, trotseren deze roeiers weer en wind in de hoop om op dinsdagnamiddag 20 december een zo groot mogelijke cheque af te geven.

De nieuwe editie van Roei for Life staat weer bol van verschillende nevenactiviteiten : feestjes met verschillende gastoptredens op de verschillende sites waar de grote groep aanmeert, het kenmerkende varend festival met tal van groepen die hun muzikale steun verlenen, een winterse BBQ om aan deel te nemen, andere acties die spontaan door sympathisanten opgezet worden om meer sponsoring voor Roei for Life te bekomen.
Roei for Life wordt opnieuw zoveel meer dan een simpele actie voor het goede doel, het is een echte belevenis voor zowel deelnemers, sponsors, sympathisanten en iedereen met een warm hart.

Meer roeiers, meer feestvierders & meer sponsors zijn van harte welkom!
Mocht u meer interesse hebben, surf dan als de bliksem naar www.roeiforlife.be !
Daar vindt u ook telkens een update van het programma alsook een tussenstand van de reeds verzamelde sponsoring.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Teambuilding aan zee – The Outsider Coast