Het laatste nieuws

GM Productions is sinds 1992 gevestigd in Roeselare. Het bedrijf dat oorspronkelijk was gespecialiseerd in klank en licht groeide uit tot een internationale speler als standenbouwer. Erik Wood, CEO van Eventonline, had een gesprek met Katrien Demeulenaere, de zaakvoerdster van GM Productions.

“Onze roots liggen bij geluid en licht”, vertelt Katrien Demeulenaere. “We hadden daarmee veel werk en moesten mensen in dienst nemen. Geluid en licht, dat is echter voornamelijk events tijdens het weekend. Ik stelde me daarom de vraag wat ik met mijn personeel moest doen tijdens de week. Vandaar dat we 22 jaar geleden ook onze intrede hebben gedaan in de sector van de vakbeurzen als standenbouwer. En dat is uiteindelijk onze corebusiness geworden. 90% van onze omzet volgt uit standenbouw, zowel in binnen-als buitenland. Zeg maar gans Europa.”

GM Productions verzorgt bijgevolg standenbouw van A tot Z, van ontwerpen, uittekenen in 3D, samen met de klant overleggen tot de effectieve opbouw op de beurs. “We zorgen dan ook letterlijk voor alles”, stelt de zaakvoerdster. “Tapijten, verlichting, tafels en stoelen, koffiemachines, zelfs de koffie. Kortom, het totaalconcept. Als we naar het buitenland gaan, nemen we trouwens de producten van de klant mee. Anders moet de klant nog eens extra vervoer betalen. Zo komt de klant met zijn laptop naar zijn stand op de beurs en kan hij onmiddellijk beginnen werken, zonder rompslomp.”

GM Productions heeft in de loop der jaren een mooie klantenportefeuille opgebouwd, zo’n duizendtal bedrijven zijn momenteel klant, waaronder enkele grote namen zoals bijvoorbeeld Van Marcke sanitair, Coca Cola, Brico en Colruyt.

Het bedrijf heeft zestien werknemers fulltime in dienst. “Tijdens de drukke periodes in het voor- en najaar hebben we nog een achttal zelfstandigen die ons vervoegen”, aldus Katrien Demeulenaere.

In 2015 kende het bedrijf een enorme omzetexpansie. De omzet steeg met zo’n 30%. “Ondanks de woelige periode in 2016 hebben we vorig jaar dezelfde omzet behaald als het jaar voordien”, aldus een zeer tevreden zaakvoerdster. “Januari 2017 is ook goed gestart en we mikken dit jaar op een omzetstijging van 10%.”

GM Productions blijft dan ook innoveren. “Drie jaar geleden zijn we gestart met een matrixsysteem. Bovendien hebben we onze eigen printmachines, dus personaliseren we de panelen voor onze klanten. Die panelen worden hier gestockeerd. Op die manier kunnen we steeds de goedkoopste offerte aanbieden. Maar onze klanten keren uiteraard ook terug voor de full-service die we bieden. Da’s trouwens ons sterkste punt”, aldus nog de zaakvoerdster.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Standenbouw voor beurzen – GM Productions