Het laatste nieuws

Gentopia is dé locatie voor families met kinderen tijdens de Gentse Feesten. Van zaterdag 15 juli tot en met zondag 23 juli wordt het Zuidpark omgetoverd tot een groot kinderdorp, met aan het hoofd een kinderburgemeester. Op zaterdag 22 juli organiseert Gentopia een verkiezing met vrij podium voor de benoeming van de kinderburgemeester 2018.

Ook dit jaar zijn alle kinderen baas in het kinderdorp van de Gentse Feesten, gelegen in het Zuidpark. Maar net zoals elk dorp heeft Gentopia maar één burgemeester. Deze kinderburgemeester moet gelukkig geen GAS-boetes uitdelen en heeft enkel een ceremoniële functie. Gentopia en de kinderfeesten worden kleurrijk geopend met een parade, gevormd door tientallen Gentse verenigingen. De kinderburgemeester vormt de staart van de kleurenstoet en zwaait alle burgers toe vanuit een cabrio. Op het podium van Gentopia verklaart het dorpshoofd, samen met de Feestenburgemeester van Stad Gent, de feesten officieel voor geopend. Daarnaast heeft de burgmeester de belangrijke taak van ‘pleziercontrole’. Ijsjes voorproeven en alle animaties uittesten, hoort er ook bij! 

Het is niet de eerste keer dat Gentopia een kinderburgmeester heeft. Sinds de oprichting van Gentopia in 2014 staat er een kind aan het hoofd van het dorp. Dit jaar is de eer aan Tamsen. Het is wel de eerste keer dat Gentopia een verkiezing organiseert voor de aanstelling van de kinderburgemeester 2018. Alle kinderen tussen 9 en 12 jaar en afkomstig uit Groot-Gent kunnen zich hiervoor kandidaat stellen. Tijdens de verkiezing brengen ze een act op het vrij podium voor het oog van het publiek en de jury, met niemand minder dan Feestenburgemeester Christophe Peeters aan het hoofd.

Wie al dit Gents talent wil aanschouwen, is welkom op 22 juli 2017 om 17u00 op het Veuruit Plein van Gentopia. 

Praktisch

  • De burgemeestersverkiezing vindt plaats op 22 juli 2017 om 17u00 op het Veuruit Plein van Gentopia.
  • Meer informatie over Gentopia op de website: www.gentopia.be.
  • Meer info op de Facebookpagina.
  • Kinderen die zich kandidaat willen stellen, kunnen terecht op de pagina ‘verkiezing’: http://www.gentopia.be/verkiezing.html.
  • Gentopia is gratis en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Gentopia en de kinderburgemeestersverkiezing worden georganiseerd door Idee Fiks, in samenwerking met Stad Gent.

Contact
Meer informatie of een interview? Tine De Herdt, coördinator Gentopia op 0497 16 59 65 of tine.dh@ideefiks.be

Idee Fiks (www.ideefiks.be), gelegen in de Blazoenstraat te Gent, is als evenementenbureau al meer dan 20 jaar de referentie voor activaties en events voor de doelgroep kinderen en families.