Het laatste nieuws

De rooftopbar en -restaurant Gaston installeert zich vanaf 19 november in de Gentse binnenstad. Vier maanden lang strijkt Gaston neer in de mooiste binnentuin van de Arteveldestad: de groene binnenplaats van het Design Museum Gent. De culinaire pop-up ‘Hands on Gaston’ zet kamp op in een feeërieke winterserre.

Gaston slaat de handen ineen met het Design Museum Gent ter gelegenheid van de tentoonstelling Hands On Design. De expo focust op noeste ambacht en eerlijk handwerk en zet vakmanschap weer op de pedestal die het verdient. ‘Hands on Design’ verenigt makers, designers en bedrijven met het oog op nieuwe producten die de meerwaarde en gevoelswaarde van handwerk in zich hebben.

Hands On Gaston vervolledigt het artisanale plaatje met een ambachtelijke en lokaal geïnspireerde kaart. Eenvoud siert bij Hands on Gaston en legt het accent op de artisanale essentie. Dat onderstreept hun winterse pop-up met een uitgepuurde kaart die alle aandacht laat uitgaan naar lokale tradities, artisanale recepten en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Kom proeven van het kaasbord van Jonge Bellie van de Gentse coöperatieve Het Hinkelspel, artisanaal gedroogde worst van slagerij Saint-Pierre, goeie ouderwetse Huufvlakke of gemarineerde olijven, met de hand geplukt door Lorenzo Colle in de Pyreneeën. Grote honger stilt u met pasta al ragù met gemengd gehakt van Nevels Brasvarken en Belgisch Witblauw of vegetarische pasta met boschampignons, butternut en Tierenteyn à l’ancienne. Hands on Gaston serveert ook een heerlijke vegetarische hutsepot net als zijn befaamde varkenswangetjes met Nevels Brasvarken, winterraap, Gentse Gruut, Lotus Speculoos en Tierenteyn à l’ancienne. De gerechten gaan hand in hand met Gentse Roomer, Gentse Gruut of een glas wijn van het gerenommeerde huis Van den bussche.

Wie zich graag komt opwarmen bij Hands on Gaston, kan er de hele dag terecht voor een dampende kop koffie van De Draak uit Gent, vergezeld van een stuk taart van Julie’s House of een fondant brownie van Callebaut. Elke koffie of thee gaat bovendien gepaard met een iconische sneeuwbal van het Gentse Larmuseau.

Hands on Gaston settelt zich in een unieke pop-up winterserre in de pittoreske binnentuin van het Design Museum. Nadat u er een van de lokale specialiteiten heeft gedegusteerd, kan u een bezoek brengen aan het Design Museum Gent of kuieren in de Gentse, historische binnenstad, die letterlijk aan uw voeten ligt. U kan deze pop-uplocatie ook afhuren, met of zonder geleid museumbezoek. Tot snel?

P R A K T I S C H
Hands on Gaston
Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Van 19 november tot en met 5 maart
Open van woensdag tot en met zondag
Van 11u00 tot 18u00

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Gaston – Pop-up rooftop restaurant Gaston – Unieke locatie in Gent