Het laatste nieuws

Unieke gids geeft inspiratie en praktisch advies over event marketing

Dinsdag 19 april 2016 — Flyer.be, de grootste Belgische online aanbieder van drukwerk, lanceert vandaag de whitepaper Event Marketing, een unieke gids met een heleboel tips & tricks over de organisatie van evenementen. Deze publicatie is een handig hulpmiddel voor bedrijven en particulieren die graag zelf een productpresentatie, personeelsfeest of party willen organiseren. Iedereen kan de whitepaper gratis downloaden via de website van Flyer.be of een papieren exemplaar aanvragen.

Face-to-face met je klant

Event marketing is volgens specialisten het middel bij uitstek om ‘live’ in contact te komen met een bepaalde doelgroep.

Olivier Orlans, event organisator bij Eventor: “Above the line marketing, zoals radio en televisie, wordt steeds meer en meer in vraag gesteld. Bij events sta je face-to-face met je klant, hij kan je product voelen, zien, proeven. En dat zet aan tot kopen.”
Grote bedrijven en merken zijn zich hier al langer van bewust. Maar ook voor kleine ondernemingen, eenmanszaken of particulieren is het interessant om evenementen te organiseren: van de opening van een nieuwe buurtwinkel, een beursstand om je als start-up voor te stellen aan potentiële klanten tot een teambuilding activiteit met collega’s en zelfs een muziekfestival in het jeugdhuis of een communiefeest voor de hele familie.

#Iedereenflyer

Wie ooit al een evenement heeft georganiseerd, weet dat hier veel bij komt kijken. Het is meer dan een locatie zoeken, wat mensen bij elkaar brengen en een hapje en een drankje voorzien. Bovendien beschikken kleine bedrijven vaak niet over voldoende budget om alles aan een professioneel bureau uit te besteden. Het is voor hen dat Flyer.be de whitepaper Event Marketing publiceert.

Ahmed Hilami, CEO Flyer.be: “Iedereen heeft een uniek verhaal. Onder de slogan ‘Iedereen Flyer’ hebben we er bij Flyer.be onze missie van gemaakt om elk verhaal te vertalen naar drukwerk. Met deze gids gaan we nog een stap verder en reiken we iedereen, klant of niet, inspiratie en informatie aan om in hun eigen stijl met hun specifieke doelgroep in contact te komen.”
Praktische gids met inspiratie en tips

De evenementengids loodst bedrijven en particulieren doorheen het volledige organisatieproces, aan de hand van praktische checklists, tips en voorbeelden. Hoe trekken ze de juiste bezoekers aan en via welke kanalen kunnen ze promotie voeren. Hoe bedenken ze vervolgens het juiste unieke concept voor die bezoekers en welke beleving bieden ze aan. En ook de bedanking en opvolging na het evenement komen aan bod.

Online en offline content marketing

De nieuwe gids is een onderdeel van de bredere content marketingstrategie van Flyer.be. Zo verschenen eerder al whitepapers over outdoor drukwerk en het ontwikkelen van een huisstijl. En als online bedrijf is Flyer.be natuurlijk actief aanwezig op YouTube, Facebook, LinkedIn en Twitter. Daarop verschijnen nieuwsupdates over producten, promo’s het bedrijf zelf en zijn partners, maar ook allerlei praktische tips en foto’s en video’s die inspiratie en zin geven om zelf creatief aan de slag te gaan.