Het laatste nieuws

Een treurig moment voor de toeristische sector in Antwerpen: deze namiddag maakt de 94 jaar oude rederij Flandria haar laatste havenrondvaart. Daarmee valt mogelijk het doek over een traditie die vele generaties Vlamingen mee heeft getekend.

Begin dit jaar maakte Studio 100 bekend dat zij haar uitbatingscontract met de eigenaar van de Flandria-boten – de bootmannenmaatschappij Brabo – eind dit jaar niet meer zou verlengen. Verwonderen deed dat niet, want al decennia vocht Flandria een uiterst moeilijke strijd en ging van herstructurering naar herstructurering, lees inkrimping.

Studio 100 gaf toen toe zich vergist te hebben in dit marktsegment en dat de verouderde schepen niet rendabel meer zijn. Volgens de website van Flandria Studio 100 hebben vandaag zondag 6 november de laatste korte en lange havenrondvaarten plaats.

Wel wordt de Flandria deze maand nog eens ingezet om Sinterklaas aan te voeren en kan ook nog worden ingeschreven voor het eindejaarsfeest met een havenrondvaart. Pas dan zal op 1 januari rond 2u het Flandria-hoofdstuk echt worden afgesloten, tenzij…

Bron: Gazet van Antwerpen