Het laatste nieuws

De gracieuze omkadering en geroemde gastronomische keuken van Domein Clos St. Denis heruitvinden voor hedendaagse, exclusieve feesten en bedrijfsevents: dat is de missie waar Kachet, de eventgroep van Nele Gommers, zich aan waagt. Het iconische tweesterrenrestaurant van weleer onderging na tien jaar leegstand een grondige renovatie om mid anno 2023 de deuren te heropenen. Met de komst van het gevierde chefduo Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler wordt nu ook de culinaire geschiedenis verdergezet, eveneens in een eigentijds jasje.

Een ode aan de geschiedenis

Domein Clos St. Denis in Kortessem kent een rijke geschiedenis. Sinds de jaren tachtig bekoorde familie Denis dertig jaar lang lokaal en internationaal publiek met hun iconische twee-sterrenrestaurant in haar majestueuze 17-eeuwse ‘kasteeltje van Grimmertingen’. Toen Kachet de grondige renovatiewerken aanvatte, had ze een duidelijke visie voor ogen: het gebouw na jaren leegstand in ere herstellen en de restaurantbeleving behouden. Anders dan op gebruikelijke feestlocaties gebeurt dineren hier in de charmante woonkamervertrekken van het landgoed, staat intiem en uitgebreid culinair tafelen centraal en wordt er bediend aan tafel volgens de regels van de kunst.

Een jaar geleden heropende Domein Clos St. Denis, na Hangar58 (Bokrijk), de Tiendschuur Herkenrode (Hasselt), Cachecour (Houthalen) en Goed van Gothem (Heers) haar deuren als vijfde eventlocatie van Kachet. De opening trok heel wat aandacht bij pers en publiek, met een goedgevuld opstartseizoen aan exclusieve feesten en events als resultaat. “De restaurantbeleving bleek een schot in de roos”, aldus Nele Gommers, bestuurder van Kachet. Om zich ook op het bord verder te onderscheiden, ging Kachet op zoek naar klinkende namen in de culinaire wereld. “Al snel kwam ik bij oud-klasgenoot Anne-Sophie uit. Naast haar frisse en creatieve keuken bewonder ik haar drive om zichzelf steeds te heruitvinden. Ik ben er van overtuigd dat we samen met haar en Jaume iets unieks kunnen neerzetten in de eventwereld.” De komst van dit nieuwe duo geeft Chef Mario Holtzem, door de jaren heen vaste waarde bij Kachet, nu de ruimte om zich volledig toe te leggen op zijn passie, koken aan huis voor selecte groepen.

LadyChef Anne-Sophie Breysem & Spaanse Chef Jaume Soler, een bewezen Belgisch-Spaans chefduo.

Een gevoel van verwondering, dat is wat chef Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler willen bereiken met hun gerechten.
Hun succesrecept? Een creatief menu waarin verse seizoensingrediënten, persoonlijke verhalen, humor en passie voor lokale streekproducten verweven zijn in hun mix van Vlaams-Spaanse roots. Samen verwonderden ze jaren de smaakpapillen van Hasselaren en omstreken in hun restaurant Ansoler. Zes jaar en een vermelding in de Gault Milliau en Michelin gids later, besluiten Anne-Sophie en Jaume deze zomer een eind de breien aan dit verhaal, en de deuren van hun restaurant op 15 juli definitief te sluiten.

Anne-Sophie scheerde ondanks haar jonge leeftijd al hoge toppen in de Belgische culinaire wereld: ze werd in 2015 als jongste vrouwelijke chef ooit bekroond tot ‘Ladychef van het jaar’ en vergaarde veel lof voor haar creaties als
chefkok in gastronomische restaurants De Kwizien en Ansoler. Ze is smaakmaker en jeneverambassadeur van Hasselt, Ambassador of GOESTING van Visit Flanders, wist een finaleplaats te veroveren in het VTM-programma ‘Snackmasters’ en schittert regelmatig op Njam-TV. Jaume deed ervaring op in restaurants van wereldniveau zoals Celler de can Roca, Eleven Madison Park, L’air du temps, Luc Bellings,…
Toen Nele, bestuurder van Kachet, hen contacteerde voor een samenwerking konden ze deze kans niet laten liggen. “Achter het fornuis staan van Domein Clos St.Denis, dat zijn grote schoenen om te vullen, maar tegelijkertijd vraagt het prachtig vernieuwde interieur ook om een hedendaags heruitgevonden keuken.
Ook de samenwerking met gastheer Erik en de rest van het team voelt als een zeer goede match op vlak van klantgerichtheid met een speelse, persoonlijke toets. Als gepassioneerde chefkoks kunnen wij ons nu focussen op wat we het allerliefste doen: gasten verwennen met verrassende creaties op het bord. En, niet onbelangrijk, we krijgen de volledige vrijheid om onze visie door te trekken: ook in de keuken van Domein Clos St.Denis gaan we strikt het ritme van de seizoenen volgen en samenwerken met lokale boeren.”

Events en restaurantdagen met Anne-Sophie & Jaume vanaf het najaar 2024

Na een overgangsfase tijdens de zomermaanden verhuizen Anne-Sophie en Jaume vanaf 1 september definitief naar de fornuizen van Domein Clos St.Denis voor de culinaire invulling van feesten en events. Zij die Ansoler’s restaurantbeleving niet kunnen missen, niet getreurd: Domein Clos St. Denis opent op regelmatige basis ook de deuren voor publieke restaurantdagen. De eerste editie van deze ‘Fine Dining Days’ met vijfgangenmenu vindt plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 september, de tweede staat ingepland op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober 2024. Voor boekingen van huwelijken en bedrijfsevents of inschrijvingen voor restaurantdagen kan u steeds bij Gastheer Erik Notelaers terecht, of op de website www.domeinclosstdenis.be.

Contacteer voor meer informatie:
Nele Gommers – Bestuurder Kachet
+32 498 333 717 of nele@kachet.be
Contacteer voor boekingen:
Erik Notelaers – Gastheer & Venue Manager Domein Clos St.Denis
+32 470 01 15 35

Bedrijfsfeest op een historisch landelijk domein nabij Hasselt – Clos St. Denis in Kortessem