Het laatste nieuws

Event Confederation zet in op kennis- en talentontwikkeling. In het kader hiervan organiseren we tijdens de zomer van 2024 enkele relevante field trips voor onze eventsector rond duurzaamheid, innovatie en human capital.

Elke field trip ontvangen we graag een 20-tal event professionals. Of je nu werkt in de private of publieke sector, iedereen is welkom die actief is in onze Belgische eventsector als organisator en/of toeleverancier. De field trips zijn bovendien gratis, dus de inschrijvingen staan open zolang de voorraad strekt. Wees daarom snel en schrijf je in via de academy-pagina op onze website.

Duurzame events – Paradise City (28 juni)

We trappen onze field trips deze zomer af met een bezoek aan het meest duurzame muziekfestival ter wereld. Op vrijdag 28 juni ontvangen we je graag om 14u bij Paradise City. Na een welkomstdrankje krijgen we van de sustainability manager een rondleiding achter de schermen, waar je kan kennismaken met en antwoorden kan krijgen over allerhande manieren om jouw event duurzamer te organiseren.

→ Klik hier voor meer info en om je in te schrijven voor deze field trip.

Hoogtechnologische events – Corda Arena (27 augustus)

Op dinsdag 27 augustus ontvangen we je graag om 14u in Hasselt, waar met Corda Arena de meest hoogtechnologische belevingsarena van Europa wordt gebouwd. Deze toekomstige eventlocatie zal pas begin 2026 openen, maar opent nu al exclusief haar virtuele deuren voor onze event professionals. Kom er alles te weten over de next-gen-eventbeleving en hoe je zelf avatars en hologrammen kan maken voor jouw event.

→ Klik hier voor meer info en om je in te schrijven voor deze field trip.

Impactvolle events – Sportpaleis (13 september)

We sluiten onze zomertours af op vrijdag 13 september. Om 14u ontvangen we je graag in het Sportpaleis in Antwerpen, waar je heel wat zal leren van de grootste en bekendste concertzaal van België over hoe je best inzet op duurzame relaties met je buurt en vrijwilligers. Om te kunnen blijven genieten van live entertainment dien je als organisatie immers ook in te zetten op waardencreatie met je omgeving en anderen. Maar hoe ontwikkel én onderhoud je nu best deze cruciale relaties met deze doelgroepen?

→ Klik hier voor meer info en om je in te schrijven voor deze field trip.